Bayram ikramiyesi yeni gelişme! Emekliyi sevindirecek teklif

Bayram ikramiyesi yeni gelişme! Emekliyi sevindirecek teklif
Emeklilere bir defaya mahsus verilmesi beklenen Cumhuriyet ikramiyesine ilişkin son açıklama iktidar ortağından geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Cumhuriyet bayramı ikramiyesinin kalıcı olması gerektiğini söyledi. Kılıç'ın teklifi Cumhuriyet ikramiyesinin her sene düzenli yapılmasından yana oldu.

Geçim sıkıntı çeken emeklinin gözü ek zamla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda nedeni ile verilecek ikramiyede. Emekli ikramiyesinin en az 5 Bin TL olmasına kesin gözü ile bakılırken, emekliler derneği ise bu rakamın 10 bin TL'ye çıkarılmasını talep etti. Son açıklama ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç'tan geldi. Kılıç'ın emekli zammı ve emekli ikramiyesine ilişkin açıklaması:

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME

"Emeklilerin en düşük sınırda olan 7 bin 500 TL ile geçinemediklerini her katmanda dile getirdiklerini belirten Kılıç, “Bizde en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL ile geçinebilmenin imkansızlığını ve darlığını her vesileyle her zeminde ifade ettik. Bu doğrultuda kamuoyunun gündemine yansıyan bazı gelişmeler var."

29 EKİM'DE DE İKRAMİYE

"Dini bayramlarda olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle hükümetimizin emeklilere bir defaya mahsus ikramiye verme çalışması içerisinde olduğunu memnuniyetle duyuyoruz. Ancak daha da memnuniyet verici olan gelişme şu olacaktır. Emeklilerimize biz seyyanen bir artışın kalıcı olarak düzenlenmesini hükümetimizden bekliyoruz. Bunu daha önce de dile getirdik.

Bir defaya mahsus verilecek rakam 5 bin TL de olsa 10 bin TL de olsa emeklilerimizin refahına kalıcı ve sürdürülebilir katkı sağlamayacaktır. Dolayısıyla beklentimiz hem milli bayram vesilesiyle ikramiyenin verilmesi hem de en düşük emekli maaşından başlayarak kademeli bir şekilde emekli maaşlarının geçinilebilir düzeyde eriştirilmesidir”

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum