Enflasyonda düşüş bekleniyor: Dünya Bankası'ndan Türkiye raporu

Enflasyonda düşüş bekleniyor: Dünya Bankası'ndan Türkiye raporu
Türkiye için 35 milyar dolarlık kredi programı açıklayan Dünya Bankası, sıkı para politikasının olumlu sonuçlar vereceğini kaydetti.

Dünya Bankası, uygulanmakta olan sıkı para politikasının birçok alanda iyileşme getireceğine dair öngörüde bulundu. Hazırlanan rapara göre enflasyonun mayıs ayının ardından kademeli olarak düşmesi beklenirken, TL'deki istikrarın beraberinde ekonomide düzelme hızlanacak.

para.jpg

Sürmekte olan 17 milyar dolarlık programla beraber Türkiye'ye 5 yılda 35 milyar dolarlık kaynak aktarmayı öngören Dünya Bankası'ndan ekonomi yönetiminin uyguladığı sıkı para politikasına ilişkin güven mesajı geldi. Avrupa ve Orta Asya ekonomilerine yönelik rapor yayınlayan Dünya Bankası Türk ekonomisinde beklenen olumlu gelişmeleri de raporunda aktardı.

ENFLASYONUN DÜŞMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Dünya Bankası'na göre Türkiye'de enflasyonun kademeli bir şekilde düşmesi bekleniyor. Bankanın raporunda, 'Sıkı para politikasının etkisiyle enflasyonun mayısta zirve yaptıktan sonra kademeli olarak gerilemesi bekleniyor' ifadelerine yer verilirken, TL'ye yönelik değerlendirmeler de; yeni ekonomik yönetiminin artan itibarının daha fazla yatırım girişiyle neticelenebileceği, bunun da para biriminin istikrar kazanmasına ve ekonomik düzenlemenin hızlandırılmasına yardımcı olabileceği kaydedildi.

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-03-58-17-f08d5a03.jpg

Öte yandan cari açığa ilişkin olarak 'Net ihracatın artan katkısıyla 2024 yılından itibaren cari dengenin iyileşmesi öngörülüyor' denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.