Emeklinin ikramiyesi Meclis'te Muhalefetin zam teklifine AKP'den yanıt

Emeklinin ikramiyesi Meclis'te Muhalefetin zam teklifine AKP'den yanıt
Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve İYİ Partili grup başkanvekillerinin gündeme getirilmesi ile yer aldı. Muhalefetin emekli ikramiyesi tekliflerine AKP'den yanıt geldi.

CHP ve İYİ Parti emekli ikramiyelerine yapılması planlanan zammı Meclis gündemine taşıdı. CHP'nin emekliye ikramiye öneresi "Emekliye asgari ücret oranında bir ikramiye verelim" yönünde oldu. İYİ Parti Başkanvekili Müsavat Dervişoğu ise hükümetin verdiği 2 bin liralık emekli ikramiyesinin bir değeri kalmadığını belirterek emekli ikramiyesi miktarının emeklinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde zamlanması gerektiğini söyledi.

MUHALEFETTEN EMEKLİ İKRAMİYESİ TALEBİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te söz alarak emeklilerin geçim mücadelesi verdiğini söyledi.

Emeklilerin bayram ikramiyelerinde iyileştirme olması gerektiğini belirten Dervişoğlu, "Hükümetin verdiği 2 bin liralık emekli ikramiyesi, yüksek enflasyon karşısında bugünden erimiştir." diye konuştu. Dervişoğlu emeklilere önümüzdeki iki bayramda da verilecek ikramiyelerin emeklinin ihtiyaç ve talepleri göz önüne alınarak belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Dervişoğlu diğer yandan emekli astsubayların aylıklarının da yoksulluk sınırının altında düştüğünü hatırlattı. Özel okullarda çalışmak zorunda kalan öğretmenlerin durumuna da değinen Dervişoğlu bu öğretmenler taban maaş haklarının geri verilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP: EMEKLİYE ASGARİ ÜCRET ORANINDA İKRAMİYE VERELİM

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye'de zenginin daha zengin, fakirin de daha fakir olmaya devam ettiğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın yaptığı açıklamalara değinen Başarır, MB Başkanı Fatih Karahan'ın 'Enflasyon tahminlerimiz aynı, seçime kadar sadece doğal gaz ve elektriği baz almadık' dediğini belirterek bu sözlerin seçimlerden sonra elektrik ve doğal gaza zam yağmuru olacağı anlamına geldiğini savundu.

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerine de ilişkin konuşan Başarır, emekliye asgari ücret oranından bir ikramiye verilmesi gerektiğini savundu. Asgari ücret kadar ikramiye verilemiyorsa emekli maaşı oranında ikramiye verilebileceğini söyleyen Başarır artık günümüzde 3 bin lira gibi çağın gerisinde kalmış bir ikramiye üzerinde tartışılmaması gerektiğini söyledi.

AKP'DEN MUHALEFETE EMEKLİLERLE İLGİLİ YANIT

İYİ Parti ve CHP'nin emeklinin bayram ikramiyesine ilişkin tekliflerini dinleyen AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise muhalefete yanıt verdi. Akbaşoğlu 2024 yılının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Emekliler Yılı" ilan edildiğini hatırlattı. Akbaşoğlu AKP'nin emeklinin alım gücünü artıracak, mutluluğunu, sevincini yükseltecek adımları atmaya devam edeceklerini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.