İstanbul Üniversitesi öğrencilerini ayağa kaldıran karar 'Burası millet bahçesi değil'

İstanbul Üniversitesi öğrencilerini ayağa kaldıran karar 'Burası millet bahçesi değil'
Üniversite yönetimi başta Beyazıt olmak üzere tüm kampüslerini hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açma kararı aldı. Karar İstanbul Üniversitesi öğrencilerin ayağa kaldırdı.

Açıklamaya İstanbul Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar yaptı.

Ziyaretçilere açılan üniversitede yıllardır okula girmek için yan kapıları kullanan öğrencilerin de artık ana kapıyı kullanabilecekleri söylendi.

istanbuluniversitesi2.jpg

Avrupa’da kurulan ilk 10 üniversiteden biri olan İstanbul Üniversitesi (İÜ), simge haline gelen Beyazıt’taki kampüsü de dahil olmak üzere tüm yerleşkelerini ziyaretçilerine açtı. Ana kampüsü ve muhteşem kapısı ile birçok öğrencinin hayallerini süsleyen üniversite merak edilenler tarafından gezilebilecek.

İstanbul Üniversitesi'nin başta Beyazıt’taki ana kampüsü için alınan ziyaret kararı üniversitenin diğer yerleşkeleri olan Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Şişli, Kadıköy, Bahçeköy, Bakırköy ve Büyükçekmece’de bulunan kampüslerinde de uygulanacak.

istanbuluniversitesi3.jpg

Ziyaretçiler hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında kampüsü gezebilecek. Beyazıt Yangın Kulesi'nin ve Eczacılık fakültesinde bulunan müzenin ziyaretleri ise randevu ile yapılabilecek.

ÖĞRENCİLER AYAĞA KALKTI

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve İstanbul Üniversitesi'nin ziyaretçilere açılması kararı katılmayan binlerce kişi kısa süre içinde çok sayıda paylaşım yaptı. İstanbul Üniversitesi etiketi ile yapılan paylaşımlar sosyal medyada TT oldu. Birçok kişi kararın geri alınmasını talep etti.

İstanbul üniversitesi kampüsünün öğrencilere, akademisyenlerine ve personeline ait olduğunu savunan bir kişi İstanbul Üniversitesi'nin millet bahçesi olmadığını söyledi.

Başka bir kullanıcı okulu çok merak edenlerin çalışıp kazanabileceğini söyleyerek İstanbul Üniversitesi'nin okul olduğunu ve turistlik alan olmadığını savundu.

İstanbul Üniversitesi'nin İstanbul'un en çok suç işlenen bir merkezinde bulunduğunu söyleyen bir kullanıcı ise öğrencilerin güvenliğinin bu şekilde hiçe sayıldığını ifade etti.

Bu karar ile birlikte İstanbul Üniversitesi bahçesinin millet bahçelerine döneceğini söyleyen başka bir öğrenci ise mangal kokuları ile sınavlara girecekleri günlerin geldiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.