Emekli ve Asgari ücrete rekor zammı yapılacak? Ünlü ekonomist rakamları açıkladı

Emekli ve Asgari ücrete rekor zammı yapılacak? Ünlü ekonomist rakamları açıkladı
Ünlü ekonomi yazarı Çetin Ünsalan ile yılsonu yapılacak olan Asgari ve Emekli zammı ile ilgili flaş açıklamada bulundu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, YouTube üzerinden yayınladığı programda Ünlü ekonomi yazarı Çetin Ünsalan ile yılsonu yapılacak olan Asgari ve Emekli zammını konuştu.

Selçuk Geçer’in moderatör olduğu programda Çetin Ünsalan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2024 yıl sonu enflasyon tahmininin ise yüzde 33’ten yüzde 36’ya yükseltildiğini açıklamıştı.

para-2222.jpg

Çetin Ünsalan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın ‘Biz artık yılda bir kere asgari ücrete zam yapacağız’ sözünü alıntılayarak şunları söyledi:

“Bu yıl ikinci bir maaş zammı yaptılar. Fakat o da açıklandığı gün açlık sınırının altındaydı. Yüzde 36 enflasyona öyle eminler ki ‘gerek kalmayacak’ diyor.”

‘Aslında çok para veriyorum’ düşüncesi olduğunu belirten Ünsalan, “Hedef yüzde 33. İTO başkanı ‘hayat zorlaştı, yüzde 50 vermeliyiz’ diyor İnsanların yıpranmasını görmüşler.

emekli-22222.jpg

Selçuk Geçer, Çetin Ünsalan’a yılsonu asgari ve emekli ücret beklentisini sordu. Ünsalan, ‘Benim tahminim 15 ila 17 bin arasında olacak. Çünkü iyi niyetli seçim dönemi olduğu için bu seviyede asgari ücret gelir. 11 ila 12 bin civarında da bir emekli dip maaş geleceğini tahmin ediyorum. Bunu ‘yüzde 50 zam yaptık’ diye de vatandaşa satarlar. Dul yetim maaşları da 8 binden fazla olmaz. Ama bu arada açlık sınırı da yılı kesin 15 binde bitirir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.