Faiz kararında dananın kuyruğu kopacak 'Nefesler tutuldu, gözler Merkez Bankası'nda'

Faiz kararında dananın kuyruğu kopacak  'Nefesler tutuldu, gözler Merkez Bankası'nda'
Merkez Bankası kasım ayı faiz kararını bugün açıklıyor. Başkan Hafize Gaye Erkan eşliğinde gerçekleştirilecek TCMB toplantısından çıkacak karar bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararı için geri sayım başladı. Para Politikası Kurulu (PPK) Başkan Hafize Gaye Erkan önderliğinde gerçekleştirilecek olan toplantıda “Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?” sorusu yanıt bulacak. Piyasalar faizle ilgili verilecek kararın sonuçlarını heyecanla bekliyor. Peki, karar kaçta açıklanacak?

merkezbankasi.jpg

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TCMB faiz kararını açıklamak için bugün saat 14.00’da bir araya geliyor. Kasım ayı faiz kararı merakla bekleniyordu. Saatler 14.00 olduğunda piyasaların beklediği sonuç belli olacak.

Eğer beklentileri karşılayacak sonuç gerçekleşirse bankada TL mevduat, kredi kartı nakit çekim, gecikme faizi oranları değişiklik gösterecek.

TCMB son toplantısında alınan kararla faiz 500 baz puanlık artış göstermişti ve politika faizi yüzde 35 yükselmişti. Ekonomistler arasında gelişen yeni beklentiye göre faiz artırım süreci 250 baz puanlık bir artışla devam edebilir.

merkezbankasiip.jpg

Faizle ilgili kararın açıklanmasının yanı sıra enflasyon, sadeleşme gibi süreçlerle ilgili konularda satır araları şimdiden merak konusu oluyor.

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ETKİLENECEK

Beklentiler doğrultusunda faiz oranları artarsa, kredi kartı faizleri ve Türk Lirası cinsinden mevduat faizlerinde değişikliklerin yapılması öngörülüyor. Politika faizinin artışı, kredi kartı faizlerinin belirlenmesinde önemli olan referans faiz oranını yükseltecek. Sonuç olarak, aylık maksimum akdi faiz oranı, gecikme faizi ve nakit çekim işlemleri için uygulanan faiz oranları 1 Aralık'tan itibaren artacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.