Emekli maaşlarına ek zam talebi Seyyanen zamda flaş gelişme

Emekli maaşlarına ek zam talebi Seyyanen zamda flaş gelişme
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşları olduğunu söyleyerek ek zam talebinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 8 bin 77 liralık seyyanen zammın güncellenerek emeklilere de yansıtılması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara'da Kızılcahamam'da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla düzenlenen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada, emeklilere ek zam ve az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmasını talep etti.

Emeklilerin alım gücünün yükseltilmesinin önemini vurgulayan Yalçın, "Asgari ücretin altında emekli maaşı olmamalı. Kamu görevlileri için, görev aylığı ile emekli aylığı arasında kopmuş olan bağ yeniden tesis edilmeli" diye konuştu. Ali Yalçın, 8 bin 77 liralık seyyanen zammın güncellenerek emeklilere yansıtılmasını talep etti.

"TOPLU SÖZLEŞME KANUNU DEĞİŞMELİ"

Ali Yalçın diğer yandan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun değişmesi gerektiğine değindi.

Ali Yalçın, toplu sözleşmelerdeki tekliflerinin enflasyona yenilmemesi için alınan ücretin 6 ay içerisinde kaybolmaması için ya 6 aylık eşel- mobil ya da 3 aylık sistemler üzerinden görüşülmesi gerektiğini savundu.

Dolaylı verginin azalmasını doğrudan verginin artırılmasını beklediklerini söyleyen Yalçın "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın ve vergide adalet sağlansın istiyoruz" dedi.

Dar gelirlilerin, emeklilerin açlık sınırında ve altında yaşamasını istemediklerini dile getiren Yalçın uzun süre çalışanların meslekten emekli olduklarını ancak bir türlü hayattan emekli olamadıklarını söyledi.

Yalçın, diğer yandan 7’inci Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına alınan, ‘1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge’nin hemen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.