Emekli maaşına ilişkin ardı ardına açıklamalar Önce Erdoğan ardından Işıkhan duyurdu

Emekli maaşına ilişkin ardı ardına açıklamalar Önce Erdoğan ardından Işıkhan duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitinginde emeklilerin merakla beklediği seyyanen zam konusundaki açıklamasının ardından bir açıklama da Bakan Işıkhan'dan geldi.

Maaşlarına yapılan yüzde 49.25'lik artışın yüksek fiyat artışları karşısında erimesi milyonlarca emeklide seyyanen zam beklentisi doğurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılacak emekli zammı ve ek gösterge sorununa ilişkin bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa mitinginde emeklileri yakından ilgilendiren önemli açıklamalar geldi.

‘BAYRAM İKRAMİYELERİNİ ARTIRDIK’

Erdoğan, Temmuz'da yılın ilk 6 ayındaki enflasyon rakamlarına göre emekli aylıklarının yeniden değerlendirileceğini söyledi. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırıldığını ve 5 bin liralık ek ödeme yapıldığını hatırlatan Erdoğan önümüzdeki Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyon rakamlarına göre emekli aylıklarının yeniden masaya yatırılacağını söyledi. Erdoğan memurlara uygulanan ek göstergelerin de kapsamının genişletileceği bir düzenlemenin hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Erdoğan diğer yandan küçük esnafın prim gün sayısı için de çalışıldığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekli aylıklarına ilişkin benzer bir açıklama Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı'nda geldi.

"EMEKLİ AYLIKLARINI TEMMUZ'DE YENİDEN MASAYA YATIRACAĞIZ"

Maaş zamlarının memur emeklilerimizde toplu sözleşmeye göre, SSK ve Bağkur emeklilerinde ise enflasyona göre yapıldığını hatırlatan Bakan Işıkhan zaman zaman ihtiyaç ve imkanlar dahilinde emeklilere bu tutarların üzerinde ödeme yaptıklarını belirtti.

Bakan Işıkhan ekonomi düzeldikçe artan refahtan emeklilere daha fazla pay verileceğini söyledi.

Ek göstergeler hakkında da konuşan Bakan Işıkhan 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesini yönünde çalıştıklarını ve hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. Işıkhan da Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi esnafın emeklilikte önünü açacak gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliği gidereceklerini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.