Ekrem İmamoğlu tekrardan ceketini çıkardı: 'Kazanıyoruz! Kazanıyoruz! Kazanıyoruz!'

Ekrem İmamoğlu tekrardan ceketini çıkardı: 'Kazanıyoruz! Kazanıyoruz! Kazanıyoruz!'
Erzurum'da provakasyona uğrayan ve mitingini yarıda kesmek zorunda kalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanından kalabalığa seslendi.

İstanbullular, Ekrem İmamoğlu''nu karşılamak için Sabiha Gökçen Havalimanı''na akın etti. Miting alanına dönüşen havalimanında toplanan vatandaşlar "Hak, Hukuk, adalet" sloganları atıldı.

''''EN KISA ZAMANDA ONLARLA KUCAKLAŞACAĞIM''''

Ekrem İmamoğlu‘nun açıklamaları şu şekilde:

Erzurum’da o güzel meydanda toplanarak bizimle hasbihal etmek için oraya gelen yeni doğmuş bebekten, çocuktan, kızlarımızdan, oğullarımızdan, annelerden, teyzelerden, amcalardan, kardeşlerimden, helallik istiyorum. Onlarla dertleşecektik ama o koca taşların yaraladığı o insanlara Allah şifa versin. Üzüntülüyüz. Hepsinin sağlığıyla an be an ilgileneceğim ve en kısa zamanda da onlarla kucaklaşacağım.

''''KİM OLDUĞU BELLİ OLMAYAN 100-200 KİŞİ ASLA MASUM DEĞİL''''

Bu kötü insanlardan kurtulana kadar bu davranışlarının sonu gelmeyecek. Bunlar için birkaç tedbir var. Birincisi sevgidir, uzlaşmadır, hiçbir vatandaşımıza kırıcı davranmamaktır. Bu oy meselesi değil, aldanabilirler, kötü insanlara inanabilirler. Zerre umursamayın, onlara kırıcı davranmayın. Onlar masum. O meydanda kim olduğu belli olmayan 100-200 kişi asla masum değil!

''''UTANMAZ ADAM, İFTİRACI, YALANCI''''

İçişleri bakanı Erzurumlara provokatör dediğimi söylemiş. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü dönmüş bir şekilde, gözü fır fır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam. Erzurum’la uzaktan yakından bir ilgisi yoktur bu işin. Yoktur.

Haber geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi miting yapacağımız yerde otobüs tanıtımı yapacakmış. Valilik gerekli güvenlik tedbirlerini aldığını söyledi ve otobüsler oradan çekildi.

Sivas’tan Erzurum’a indik orada bir grubun toplandığını bize haber verdiler. “Sorun var mı? Yok. Polis orada önlem aldı” dediler.

''''ORADA TOMA VAR, SU FIŞKIRTMADI''''

Konuşmamın 5’inci 6’ncı dakikasında taşlar yağmaya başladı. Tek bir müdahale yapılmadan izlendi. Gözümün önünde çocuğun gözü kanamaya başladı. Teyzemin, amcamın başı kanamaya başladı. Geriye çekilin, siz bir şey yapmayın” dedim. Allah var, insanımızdan biri bile bir şey atmadı. Orada TOMA var, su fışkırtmadı.

''''POLİSİMİZ BİZİM CANIMIZ, CİĞERİMİZ, KARDEŞİMİZ''''

Vatandaşlarım bakın, ben burada mahsur kaldım. Benim yüzümden taşa maruz kalıyorsunuz” diyerek oradan ayrıldım. Havalimanına giderken bize topu topu bir trafik polisi eşlik etti. Bu polis meselesi değil. Polisimiz bizim canımız ciğerimiz kardeşimiz.

Belediye başkanı, zavallı bir hamle yaparak tarihe kara bir leke almış yönetici olarak geçmiştir. Emniyet güçleri taş atanları koruyarak onların taş atmasını izledi.

''''NASIL BİR TALİMAT ALDINIZ DA KILINIZI KIPIRDATMADINIZ''''

Emniyet müdürü kim? Nasıl bir talimat verdi ki polis yerinden kıpırdayamadı. Defalarca seyrediyorsunuz “Binlerce insana taş yağıyor” dememe rağmen -Emniyet müdürüne soruyorum- nasıl bir talimat aldınız da kılınızı kıpırdatmadınız?

Emniyet müdürü, validen bir talimat almış mıdır? Hesabını verecek. Kaç kişi gözaltına alındı? Haber ve cevap bekliyoruz. Bu atılan taşlar kardeşliğimize, inancımıza, milletin birlik ve beraberliğine atılmıştır.

''''İYİLİK KAZANACAK İYİLİK''''

Bir kısım tavsiyede bulunacağım. Ben sevgi pıtırcığıyım sevgi. Her biriniz bulunduğu yeri sevgiye boğacaksınız sevgiye. Bize oy vermeyenler bile ne dedi biliyor musunuz? “İyi ki bu adam kazandı” dedi. Kötülüğe son vereceğiz. İyilik kazanacak iyilik.

Aramızda kalsın, eve giderken gördüklerinize söyleyin ki “Ekrem bey söyledi, ‘Aramızda kalsın’ dedi. Kazanıyoruz. Kazanıyoruz. Kazanıyoruz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.