Ehliyet almak isteyenler elinizi çabuk tutun ‘Yüklü zamlar kapıda’

Ehliyet almak isteyenler elinizi çabuk tutun ‘Yüklü zamlar kapıda’
Eski tip kimlik ve sürücü belgelerini yenilemek için net tarih ve bütün gerekenler netleşti

2024 yılına girmemize sayılı günler kala eski tip kimlik ve ehliyet belgelerinin yenilenme işlemlerinin son günü ve bu yenileme işleminde gerekli olan belgeler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı.

YENİLEME VE DEĞİŞİMİN SON GÜNÜ

Yapılan açıklamaya göre, ehliyetlerin değişim tarihi için son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti, ancak İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, geçen yıl ehliyet yenileme süresinin uzatıldığını duyurmuştu.

Alınana bu karara göre, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle yani 31 Aralık 2024 yılına kadar uzatıldı.

YENİ YILDA ZAMLI TARİFE

Eski tip ehliyetini, yeni tip ehliyet ile değiştirmek isteyenlerin ödeyecekleri ücret 15 TL, yeni tip ehliyetini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret ise 769 TL olarak belirlenmişti. Ancak 1 Ocak 2024'ten itibaren bu tutar açıklanan yüzde 58,46'lık Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte artacak.

31 Aralık 2024 tarihine kadar sürücü belgelerini yenilemeyenlerin, trafikte sorun yaşayabilecekleri ve yüksek miktarda ceza ödemek zorunda kalabilecekleri belirtildi.

GEREKLİ OLAN BELGELER

Kimlik kartı başvurusu için gerekli belgeler, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılabilecek.

- Eski ehliyet belgesi.

- Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu.

- 1 adet biyometrik fotoğraf.

- Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.