Doğal gaza zam gelecek mi 'Milyonlarca hane sahibini ilgilendiren gelişme

Doğal gaza zam gelecek mi 'Milyonlarca hane sahibini ilgilendiren gelişme
BOTAŞ şubat ayı ile birlikte mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifelerinde değişiklik yapılıp yapılmadığını duyurdu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), şubat ayı ile birlikte mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifelerinde değişiklik yapılmadığını duyurdu.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda şubatta geçerli olmak üzere mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim tarifesi değişmedi.

Açıklamaya göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine şubatta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 TL oldu.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 TL, kademe 2 için ise 11 bin 374 TL olarak ifade edildi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin TL olarak açıklandı.

Fiyat tarifesi Doğal gazda aylık olarak hesaplanıyor.

Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.