Diyette hissettirmeyen kolay ve enfes tarif 'Hem tok tutuyor hem de lezzetiyle büyülüyor'

Diyette hissettirmeyen kolay ve enfes tarif 'Hem tok tutuyor hem de lezzetiyle büyülüyor'
Beslenme düzenini diyete göre ayarlamak ama aynı zamanda tatlı tüketmek isteyenler için kolay ve az malzemeli tarif, lezzetiyle kendine hayran bırakıyor.

Bu tarifle kısa sürede kilo verebilirsiniz. Çünkü tatlı yeme isteğinizi tamamen kesecek. Leziz topları kolayca yaparak diyetinizi destekleyeceksiniz.

Sağlıklı atıştırmalıklarla ara öğün geçirmek isteyenler, genellikle marketlerden paketli ürünleri alıyor. Ancak sağlıklı hurma toplarını evde kendiniz de yapabilirsiniz. Böylece marketten paketli ve işlenmiş bir gıda almaz, sağlıklı bir beslenme programına entegre olursunuz. Peki, hurma topu nasıl yapılır?

maxresdefault.jpg

DİYET HURMA TOPU NASIL YAPILIR?

Tatlı yemeyi çok seviyor, özellikle sütlü tatlılara bayılıyorsanız çok sık olmamak kaydıyla elbette tüketebilirsiniz. Kendinizi yiyeceklerden mahrum ederek kilo veremezsiniz. Ancak tabii ki bunu fazla yapmamak gerekiyor. Günlük olarak tatlı isteğiniz çok fazlaysa ve ara öğünlerde yiyecekleri kaçırıyorsanız pratik ve diyet tariflere yönelebilirsiniz.

Genellikle diyet tarifleri sıkıcı olurlar ve tatları iç açıcı olmaz. Ancak lezzetli ve tatlı bir diyet tarif olan hurma topları, evde çok kolay şekilde yapılabilir. Sadece 5 dakikada leziz hurma toplarını kendiniz hazırlayarak diyetinizi destekleyebilir, marketten paketli ürün almamış olursunuz.

2-12.jpg

Hurma topu nasıl yapılır diye merak eden çok kişi var. Az malzeme kullanılarak yapılan bu topların yapılışı da oldukça basit. Öncelikle şu malzemeleri hazırlamalısınız:

  • 2 adet hurma
  • 2 adet gün kurusu kayısı
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • İsteğe göre fındık parçaları

Öncelikle hurmanın çekirdeklerini çıkarın, ardından hurma ve kayısıları sıcak su dolu bir kabın içerisinde yumuşayana kadar bekletin.

Kayısı ve hurma yumuşadıktan sonra sudan çıkarıp blendera atın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı ceviz büyüklüğünde küçük yuvarlak toplar haline getirin. Ara öğünlerinizde birkaç tane tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.