Dip köşe buzdolabı temizliğinde 3 püf nokta Doğal malzemelerle tertemiz olacak

Dip köşe buzdolabı temizliğinde 3 püf nokta Doğal malzemelerle tertemiz olacak
Buzdolabınızın içi bazen düzensiz olabilir ve bu da yiyeceklerin bozulmasına yol açarak kötü kokulara sebep olabilir. Bu durumu önlemek ve buzdolabınızı etkili bir şekilde temizlemek için uygulayabileceğiniz pratik yöntemler mevcuttur. İşte buzdolabınızı taze ve temiz tutmanın yolları...

Buzdolabı temizliği yaparken, güvenlik önlemleri almak esastır; bu nedenle ilk adım olarak cihazın elektrik bağlantısını kesmek gereklidir. İçerisindeki tüm yiyecekleri çıkartıp, son kullanma tarihleri kontrol edilmeli ve geçmiş olanlar ayrılmalıdır. Çıkarılan yiyeceklerin tazeliklerini koruyabilmeleri için, doğrudan güneş ışığı almayan serin bir alanda, altlarına koruyucu bir bez serilerek saklanmalıdır. Buzdolabının iç kısımlarındaki hareketli raflar ve bölmeler de temizlik için dışarıya alınmalıdır; bu, yumurta rafları, sebze çekmeceleri ve kapıdaki ekstra depolama alanlarını da içermektedir.

quick-cleaning-tips.jpeg

Çıkarılan bu bölümlerin temizliği, nazik bir sünger kullanılarak yapılmalı ve bulaşık makinesi yerine elle yıkama tercih edilmelidir. Kir ve lekeleri çıkarmak için süngerle nazikçe ovulmalı, yıkama işleminden sonra ise parçaların suyunu iyice atmak ve kurutmak için ters çevrilmelidir.

Buzdolabının iç kısmının temizliğine gelince, yüzeyleri çizmemek için metal olmayan yumuşak bir bez veya sünger kullanılmalıdır. Ayrıca, buzdolabının içinde kalan gıda kalıntılarına zarar vermemek ve hoş olmayan kokulara sebep olmamak için, kokusuz ve sıvı bir deterjan kullanılması önerilir. Bu yöntemlerle, buzdolabınızın hem hijyenik hem de işlevsel kalmasını sağlayabilirsiniz.

mutfak-temizligi-4.jpg

3 PÜF NOKTA

Buzdolabınızın iç kısmını temizlemek için, öncelikle küçük bir kova alın ve yarısına kadar su ile doldurun. Ardından, 2 yemek kaşığı karbonat ya da 4 yemek kaşığı sirkeyi suya ekleyip karıştırarak temizleyici bir solüsyon hazırlayın. Bu solüsyon ile buzdolabının iç yüzeylerini silerek temizleyebilirsiniz.

Dondurucu bölümü içinse, bir sprey şişesine 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirke koyup iyice çalkalayın ve bu karışımı dondurucunun her bir köşesine püskürttükten sonra sünger yardımıyla silin. Buzdolabının kapı lastiklerinin temizliği için, bir diş fırçasını nemlendirin, üzerine karbonat serpin ve lastikleri bu karışımla fırçalayın.

cleaningfridge.jpg

Kurulama işlemi için, buzdolabının içini bir kurulama bezi ile silerek kurutabilir veya kapaklarını açık bırakarak hava ile kurumasını sağlayabilirsiniz. Buzdolabınıza yiyecekleri geri yerleştirmeden önce, iç kısmının tamamen kuru olduğundan emin olun.

Buzdolabınızı temizleyip kuruttuktan sonra, yiyecekleri yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Yiyecekleri düzenli bir şekilde yerleştirmek, buzdolabınızın düzenini korumanıza yardımcı olur. Yiyecekleri yerleştirdikten ve buzdolabının kapağını kapattıktan sonra, buzdolabınızı elektrik prizine takabilirsiniz.

Buzdolabınızın hoş kokmasını sağlamak için, temizlik sonrasında içine yeni çekilmiş kahve koyabilirsiniz. Kahveyi bir kaba koyup, buzdolabının raflarının arkasına yerleştirirseniz, buzdolabınız hoş bir kahve kokusu yayacaktır. Eğer kahve kokusunu tercih etmiyorsanız, vanilya kullanarak aynı işlemi yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.