Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul kararı 1 ilçeyi kapsıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul kararı 1 ilçeyi kapsıyor
İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Gerigörünüm ve Etkileşim Bölgesi 1. Etap Doğal Sit Alanı, koruma altına alındı.

İstanbul'daki Sarıyer ilçesinde yer alan Sarıyer Gerigörünüm ve Etkileşim Bölgesi 1. Etap Doğal Sit Alanı, Cumhurbaşkanı kararıyla koruma altına alındı.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, sit alanının krokisi, sınır ve koordinatları belirlenen bölümleri kesin korunacak hassas alan olarak kaydedildi ve duyuruldu. Bu kararla birlikte, sit alanının doğal ve kültürel değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği sağlanmış oldu. Sit alanı, İstanbul'un en önemli doğal miraslarından biri olarak kabul ediliyor.

thumbs-b-c-6f52eae64c79dc6c9b72d18330df27c6.jpg

DOĞAL SİT ALANI NEDİR?

Doğal sit alanı, tarih öncesi veya tarihi dönemlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan doğal alanlardır.

Doğal sit alanları, üç kategoriye ayrılır. Bu alanlarda yapılacak faaliyetler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen koruma ve kullanma koşullarına göre değişir. Doğal sit alanlarının korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, biyolojik çeşitliliğin zenginliği ve ekosistem hizmetlerinin devamlılığı açısından önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.