AFAD personeli bu hizmetten ücretsiz yararlanacak

AFAD personeli bu hizmetten ücretsiz yararlanacak
Cumhurbaşkanı kararıyla AFAD'ın taşra teşkilatında çalışan personel, toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmaya devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan yeni kararla, AFAD personeline toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat hakkı tanındı. Bu hak, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. dönem toplu sözleşme kapsamında verildi.

afad-deprem-kurtarma.jpg

Karara göre, AFAD'ın taşra teşkilatında çalışan ve arama kurtarma hizmetlerinde görev yapan resmi üniformalı personel, belediyelerin ve bağlı kurumların sağladığı toplu taşıma hizmetlerinden 31 Aralık 2025 tarihine kadar faydalanabilecek. Bu personel, arama ve kurtarma teknisyeni, afet ve acil durum arama ve kurtarma birlik personeli ile il afet ve acil durum arama ve kurtarma ekibi personeli olarak tanımlanıyor.

Bu düzenleme, AFAD personelinin çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve onlara destek olmayı amaçlıyor. AFAD personeli, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşme kapsamında da aynı haktan yararlanabiliyordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.