Çilekli Magnolia tarifi

Çilekli Magnolia tarifi
Lokantalarda tatlı menülerinin vazgeçilmezi, pastanelerin vitrinlerini süsleyen en hafif ve sevilen tatlılardan biri çilekli magnolia tarifi...

MUHALLEBİSİ İÇİN

1 litre süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker

1 adet yumurta sarısı

1 paket sıvı krema

1 paket vanilya

ARASI İÇİN

1,5 paket burçak bisküvi

Çilek

YAPILIŞI

Muhallebi için tencereye tereyağı, vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri koyun.

Karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak kabuk bağlamasını önleyin.

Soğuduktan sonra kremayı ekleyin.

Bisküvileri rondoya alın ve toz haline gelene kadar çekin.

Çilekleri ince ince doğrayın.

Sunum bardaklarının tabanına 2 tatlı kaşığı bisküvi koyun.

Çilek dilimlerini bardağın kenarına yerleştirin.

Üzerlerine kremayı ekleyin, tekrar bisküvi ve tekrar kremayı ilave edin.

İstediğiniz şekilde süsleyin.

Buzdolabında soğutabilir veya direkt servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.