Kadayıf tatlısı tarifi

Kadayıf tatlısı tarifi
Türk mutfağının geleneksel ve en sevilen tatlılarından biri olan tel tel kadayıf tatlısı tarifi...

KADAYIF TATLISI İÇİN:

500 gram tel kadayıf

200 gram eritilmiş tereyağı(14 yemek kaşığı)

1su bardağı ceviz içi

KADAYIF TATLISININ ŞERBETİ İÇİN:

4su bardağı toz şeker

3su bardağı su

ÜZERİ İÇİN:

1tatlı kaşığı antep fıstığı tozu

YAPILIŞI

İlk adım olarak, kadayıf tatlısının şerbetini hazırlayın.

Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın.

Taze kadayıfları derin bir kaba alın ve üzerlerine eritilmiş tereyağını azar azar dökün. Tereyağıyla kadayıfları güzelce harmanlayın.

Yağlanmış tel kadayıfları yarısını yuvarlak veya kare bir tepsiye yerleştirin ve avuç içinizle bastırarak sıkışmalarını sağlayın. Üzerlerine isteğinize göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin.

Kalan tel kadayıfları üzerlerine yerleştirin ve tekrar bastırarak sıkışmalarını sağlayın.

Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt kısma yakın bir konumda kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirin.

Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayın.

Şerbetin soğumuş olup olmadığını kontrol edin. Kadayıfın şerbetini çekmesi için birkaç saat bekleyin.

Şerbetini çeken tatlıyı isteğinize göre kare veya üçgen şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.