CHP'nin seçim itirazına ret

CHP'nin seçim itirazına ret
CHP'nin Kocaeli, Körfez'deki seçim itirazı reddedildi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 1395 oy farkla AKP'nin belediye başkanlığını kazandığı bildirildi. CHP, bu sonuca itiraz ederek ilçedeki tüm sandıklara itiraz etti. Ancak, İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılması talebini reddetti. CHP, bu kararı il seçim kuruluna taşıyacak.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AKP adayı Şener Söğüt'ün, kesin olmayan sonuçlara göre en yakın rakibi CHP'li Tayfun Balıkçı'nın 1395 oy farkla seçimi kazandığı belirtildi. CHP, sonuçların açıklanmasının ardından ilçedeki 399 sandığın tamamına itiraz etti. Ancak, İlçe Seçim Kurulu, yapılan itirazları değerlendirip reddetti.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile avukatlarla birlikte ilçe seçim kuruluna giderek itiraz dilekçesini sunacaklarını duyurdu. Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Körfez İlçe Seçim Kuruluna yaptığımız itiraz reddedildi. Her ne olursa olsun halkımızın seçim iradesinde şaibelere yer bırakmayacağız. Bunun için de yarın İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçemizi sunacağız. Hakkımız olanı almak için hiçbir mücadeleden geri adım atmayacağız" ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2024-04-02-094645.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.