Cevdet Yılmaz’dan döviz yatırımcılarına şok açıklama ‘Zarar ettirdiler detayı'

Cevdet Yılmaz’dan döviz yatırımcılarına şok açıklama ‘Zarar ettirdiler detayı'
Cevdet Yılmaz, 'acı reçete' söylemlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin cari açığının şubat ayında 32-33 milyar dolar seviyesine düşeceğini ön gördüklerini söylerken, döviz ihtiyacının azaldığının altını çizdi. Yılmaz, 'acı reçete' söylemlerinin ise tamamen spekülatif olduğunu ve küçük yatırımcının zarar ettirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk’te canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Seçimlerden sonra Orta Vadeli Program (OVP) hazırladıklarını belirten Yılmaz, bununla birlikte politika belirsizliklerinin de ortadan kalktığını söyledi.

cevdet-yilmaz-2.webp

“DÖVİZ İHTİYACI AZALIYOR”

"Seçimden sonra döviz artacak, acı reçete ile karşılaşılacak" şeklindeki spekülasyonların temelsiz olduğunu söyleyen Yılmaz, "Sosyal medyada, çeşitli çevrelerde böyle bir spekülatif hava oluşturulmaya çalışılıyor. Ekonomide temeller dediğimiz bir şey vardır. Bir algılar, spekülasyonlar vardır ki onlar geçici etkilerde bulunurlar ama temelleriniz sağlamsa bu tür spekülasyonlar gelir geçer. Sonuçta temeller belirleyici olur. Dövizin hareketi için ne gerekir? Döviz ihtiyacının artması, dövize erişiminizin zorlaşması gerekir. Cari açığımız 60 milyar dolarlardan neredeyse 33-32 milyar dolarlara inmiş, yani döviz ihtiyacımız azalmış, artmamış. Turizmimiz, ihracatımız iyi gitmiş. Diğer taraftan yeni izlediğimiz makro politikalarla birlikte dış dünyadaki finansman imkanlarına erişim de kolaylaşmış durumda” dedi.

cevdet-yilmaz.webp

“KÜÇÜK YATIRIMCI ZARAR GÖRÜYOR”

Spekülatif söylemlerin küçük yatırımcıya zarar vermesinden endişe ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Herkesin bilinçli hareket etmesi lazım. Rakamlara ve gerçeklere bakması lazım. Ancak bunu tavsiye edebilirim" şeklinde konuştu.

Spekülasyonların bir kısmının örgütlü, sistematik, Türkiye'ye zarar vermeye dönük çalışmalar olduğunu belirten Yılmaz, "Bu geçici bir durum. Seçimden sonra ben bunun olumluya döneceğini düşünüyorum. Bu pompalanan karamsar havanın hiçbir karşılığı olmadığı görüldüğü zaman tam tersine olumlu bir etki oluşturacaktır ekonomimizde" dedi.

Yılmaz, enflasyonda yıllık bazda belirgin düşüşün haziran enflasyonuyla görüleceğini, söz konusu istatistiklerin Temmuz'da kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.