Bitcoin ve altcoinlerin rekor kıracağı tarihi açıkladı ‘Tuna Kaya yatırımcılara seslendi’

Bitcoin ve altcoinlerin rekor kıracağı tarihi açıkladı ‘Tuna Kaya yatırımcılara seslendi’
Tuna Kaya, Bitcoin ve altcoinde yaşanacak boğa zamanını açıkladı.

Pek çok yatırımcı son günlerde artışı ile dikkat çeken Bitcoin piyasasına gözünü çevirmiş durumda. Ancak Bitcoinde yaşanan düşüş ise yatırımcıları tedirgin ediyor. Konu hakkında uzman isimlerin görüşleri ise merak ediliyor.

KAYA: KORKU VE PANİĞE KAPILMAYIN

Ünlü ekonomist Tuna Kaya ise Bitcoin ve altcoinlere ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Kaya, Bitcoin tarafında yaşanan düşüşte yatırımcıların panik yapmamasını söyledi. Kaya, “Her şeyin bittiğini ya da üstten girenlerin bir miktar zarar ettiğini ve bu zarar neticesinde korku ve paniğe kapıldıklarını düşünüyorlar. Kesinlikle korku ve paniğe kapılmamak önemli” dedi.

btc.webp

“742 MİLYON DOLAR ÇIKIŞ OLDU”

2024 ve 2025 yıllarının Bitcoin ve altcoinlerde boğa piyasası olduğunun altını çizen Kaya, satış değil varlıkların tutulması gerektiğini açıkladı. Kaya, ‘Bitcoin'de neden düşüş oldu?’ sorusuna şu cevabı verdi:

“Bitcoin, bu boğa hareketine biraz erken başladı çünkü 10 Ocak'ta Amerika'da Bitcoin'in spot ETF'leri onaylandı ve bu ölçekte Bitcoin'e yönelik ciddi alımlar oldu ve bu da altcoinleri de tetikledi. Yani, erken bir boğa dönemine girdik. İşte bu erken boğa dönemi neticesinde Bitcoin, zirveyi açtıktan sonra biraz oyalanıyor ve bu ölçekte ETF'lere ciddi anlamda girişler oldu. Bitcoin ETF'leri son 3 günde 742 milyon dolarlık rekor bir çıkış yaptı ve bu çıkış, Bitcoin'de zayıflamaya neden oluyor”

btc-2.webp

“170 İLA 180 BİN DOLARDA SATACAĞIZ”

Bitcoin'in 59.000 bandına iğne atabileceğini vurgulayan Kaya, zirveye yakın satışlarının yapılmasının gerekliliğinin altını çizdi. Kaya, “Bitcoin'deki tahminim 200.000 ila 240.000 dolar arası. Ve biz, 170-180.000 dolar seviyelerinden sonra kademeli satışa başlayacağız. Henüz oraya gitmediği sürece bekleyeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.