Celal Şengör'e sert çıkış 'Topluma sürekli korku salıyor' 'Saçmalama hakkını kullanıyor'

Celal Şengör'e sert çıkış 'Topluma sürekli korku salıyor' 'Saçmalama hakkını kullanıyor'
Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün Karadeniz için yaptığı "patlayacak" açıklamasına, Prof. Dr. Hakan Kutoğlu tarafından sert bir tepki geldi.

Celal Şengör'ün sözlerine karşı çıkan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, "Topluma sürekli korku salıyor. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor" şeklinde ifadeler kullandı.

Karadeniz'in geleceği hakkında yapılan açıklama, polemiğe neden oldu. Celal Şengör, 27 Temmuz 2023 tarihinde KAFA TV'de yayınlanan bir programda Karadeniz'in içerisinde bulunan gazlar nedeniyle patlayacağını iddia etmişti.

Şengör, "Karadeniz patlayacak sonunda. Çünkü içerisinde gazlar var. Bu gazlar giderek artıyor. Bunlar gazoz gibi yüzeye çıkacak sonunda. Karadeniz'in 60 kilometre çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak" ifadelerine yer vermişti.

Bu sözlere karşı çıkan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Şengör'ün iddialarını eleştirdi.

Kutoğlu, Karadeniz'in derinliklerinde zaten hidrojen sülfür nedeniyle hayat olmadığını belirtirken, Şengör'ün iddialarını destekleyecek bilimsel bir verinin olmadığını ifade etti.

Kutoğlu, bilim insanlarının sorumlu bir şekilde konuşması gerektiğini vurgulayarak, Şengör'ün sözlerinin topluma sürekli korku saldığını ve şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullandığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.