Canan Karatay büyük sırrı açıkladı: O besin erkeklerde kelliğe yol açıyor

Canan Karatay büyük sırrı açıkladı: O besin erkeklerde kelliğe yol açıyor
Prof. Dr. Canan Karatay, saç dökülmesi sorununa karşı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karatay, bazı besinlerin erkeklerde saç dökülmesine neden olduğunu duyurdu.

Ünlü doktor Canan Karatay, erkeklerin korkulu rüyası haline saç dökülmesine karşı önemli açıklamlarda bulundu.

Karatay, tüketilen bazı besinlerin saç dökülmesini yol açtığına dikkat çekerken kritik tavsiyelerde bulundu.

Kelliğin genetik bir sorun olmadığının altını çizen Prof. Dr. Karatay, "Kellik insülin yüksekliğiyle alakalıdır. Kellik D vitamini eksikliği ve Omega 3 eksikliğiyle alakalıdır" dedi.

1682756526027-yeni-proje.jpg

ERKEKLERE ÖNEMLİ UYARI

Ünlü doktor insülin yüksekliğinin saç dökülmesini tetiklediğini belirtirken "Bu tamamen bilimseldir kitabımda anlatıyorum. Erkekler pilava çok meraklı oturup da devamlı pilav yemesinler. Pilav lezzetli olabilir ama saç dökülmesinin temel sebebidir. Çünkü; insilünü yükseltir." ifadelerini kullandı.

640x360-1.jpg

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMENİN YOLLARI

Saç dökülmesine karşı önlem almanın mümkün olduğunu dile getiren Karatay, önemli tavsiyelerde bulundu. Saç dökülmesine karşı yapılmasını gerekenleri sıralayan Karatay "Erkekler bol bol terayağ, bol bol zeytinyağ ve omega 3 alsınlar. Bol bol D vitamini takviyesi yapsınlar ve B 12'lerine baksınlar bütün bunlar birden bire olmaz. Gençlerde daha çabuk olabilir ama sabırla o göbek gittikten sonra saç çıkmaya başlıyor. Saçınızın çıkmasını istiyorsanız cildinize iyi bakın, bol bol güneş banyosu yapın" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.