Buzdolabınızda varsa hemen çöpe atın Sağlığınızı tehdit etmesin

Buzdolabınızda varsa hemen çöpe atın Sağlığınızı tehdit etmesin
Buzdolabı, gıdaları taze ve sağlıklı tutmak için vazgeçilmez bir araç olsa da, her yiyeceğin buzdolabında saklanması uygun değildir. İşte o yiyecekler...

Bazı yiyecekler, buzdolabında tutulduğunda lezzetini, besin değerini veya dokusunu kaybedebilir. Hatta bazıları daha çabuk bozulabilir veya küflenebilir. Uzmanlar, buzdolabından uzak tutulması gereken yiyecekleri şöyle sıralıyor:

EKMEK

Ekmeği eğer buzdolabına koyarsanız daha hızlı bozulur ve küflenmesine neden olur. Ekmek, oda sıcaklığında veya derin dondurucuda saklanmalıdır.

MUZ

Buzdolabına muz koyulduğu zaman olgunlaşması gecikir ve bu geçen sürede besin değerini de kaybetmesine sebep oluyor. Muzlar, oda sıcaklığında veya olgunlaştıktan sonra derin dondurucuda saklanmalıdır.

211322.jpg

AVOKADO

Avokado, buzdolabına koyulur fakat olgunlaştığında. Olgunlaşmamış avokadolar, buzdolabında bekletildiğinde sertleşir ve tadını yitirir. Avokadolar, oda sıcaklığında veya olgunlaştıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde saklanmalıdır.

DOMATES

Domates, buzdolabına koyulduğu zaman lezzetini ve tadını kaybetmeye başlar. Ayrıca soğuk havaya maruz kaldığında içindeki su kristalleşir ve dokusu bozulur. Domatesler, oda sıcaklığında veya henüz olgunlaşmayanlar güneşe çıkarılmalıdır.

KAHVE

Kahve, buzdolabına konduğunda nemden etkilenir ve aromasını kaybeder. Ayrıca buzdolabındaki diğer yiyeceklerin kokusunu da çeker. Kahve, serin ve karanlık bir yerde hava almayan bir kapta saklanmalıdır.

how-to-organize-a-fridge.jpg

BAL

Bal, buzdolabına konduğunda kristalleşir ve sertleşir. Bu da balın kullanımını zorlaştırır. Bal, oda sıcaklığında veya serin bir yerde hava almayan bir kapta saklanmalıdır.

ANANAS

Ananas, buzdolabına konduğunda tatlılığını ve besin değerini kaybeder. Ayrıca soğuk havaya maruz kaldığında içindeki enzimler de zarar görür. Ananaslar, oda sıcaklığında veya dilimlendikten sonra kapaklı bir kapta saklanmalıdır.

PATATES

Patatesler, buzdolabına konduğunda nişasta içeriği artar ve tatları değişir. Ayrıca soğuk havaya maruz kaldığında renkleri de kararabilir. Patatesler, kese kağıdı içinde serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.

SOĞAN

Soğanlar, buzdolabına konduğunda yumuşar ve küflenir. Ayrıca buzdolabındaki diğer yiyeceklerin kokusunu da alabilirler. Soğanlar, serin ve kuru bir yerde plastik poşete veya patateslerin yanına koymadan saklanmalıdır.

SARIMSAK

Sarımsaklar da soğanlar gibi buzdolabında lastik gibi olur ve küflenebilir. Ayrıca buzdolabındaki diğer yiyeceklerin kokusunu da alabilirler. Sarımsaklar, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.

Buzdolabında saklamak istediğiniz yiyecekler varsa, bunları nem seviyesi düşük ve hava almayan kaplarda tutmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca buzdolabınızın sıcaklığını ve temizliğini de kontrol etmeniz, gıdalarınızın daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.