Buna sahip olan paraya para demiyor! Birine sahip olmak için milyonlarca yıl bekleniyordu artık dakikalar içinde mümkün

Buna sahip olan paraya para demiyor! Birine sahip olmak için milyonlarca yıl bekleniyordu artık dakikalar içinde mümkün
Bilim insanları, doğal elmasların oluşumu için milyarlarca yıl süren süreci, 150 dakikada tamamladı.

Bilim insanları, doğal elmasların oluşumu için milyarlarca yıl süren süreci, sıvı metallerin karışımına dayanan yeni bir yöntemle, daha az basınç kullanarak sadece 150 dakikada tamamlayabildiler.

Doğal elmaslar, yeraltındaki aşırı basınç ve yüksek sıcaklıklarda milyarlarca yıl boyunca oluşurlar. Sentetik elmaslar ise genellikle daha hızlı bir şekilde üretilebilir, ancak geleneksel yöntemlerle birkaç hafta sürecek yoğun bir basınç uygulaması gerektirir.

46feacaf67354e3c0dbdb07d6926f9d5.jpgAncak, yeni geliştirilen bir yöntem, devasa basınçlara gerek kalmadan birkaç dakika içinde yapay elmas üretebiliyor. Güney Kore Temel Bilim Enstitüsü'nden araştırmacılar liderliğindeki ekip, standart atmosfer birimi (ATM) basıncında ve bin 25 derece sıcaklıkta, sadece 150 dakika içinde bir elmas filmi oluşturmayı başardılar.

Bu, normal atmosfer basıncına ve genellikle gereken basınçtan on binlerce kat daha azına eşdeğerdir. Araştırmacılar, bu yenilikçi yaklaşımın sentetik elmas üretiminde önemli bir fark yaratacak şekilde ölçeklendirilebileceğine inanıyorlar.

ekran-goruntusu-2024-04-25-113638.pngElmas üretimi için karbonu sıvı metale eritmek eski bir fikir olmasına rağmen, bu yöntem daha önce hiç bu kadar düşük basınçta ve orta sıcaklıkta kullanılmamıştı.

Bu yöntem, karbonun tutunabilmesi için önceki yöntemlerde gereken yüksek basınçlara ve bir elmas tohumuna ihtiyaç duymuyor. Araştırmacılar, "Sıvı metal alaşımı kullanarak 1 atm basıncında ve orta sıcaklıkta elmas yetiştirmenin bir yöntemini keşfettik" şeklinde belirttiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.