Bu uygulamaları acil olarak kaldırın ‘Neredeyse herkesin telefonunda bulunuyor'

Bu uygulamaları acil olarak kaldırın ‘Neredeyse herkesin telefonunda bulunuyor'
Uzmanlardan flaş uyarı geldi. Telefonunda bu uygulamaları bulunduran acil olarak kaldırsın.

Milyonlarca vatandaş indirdikleri uygulamalarda ne gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını bilmeden kullanmaya devam ediyor.

Birçok uygulama güvenlik açısından sorunlu gözükmese bile yüzde yüz güvenli olduğu bilinmiyor. Apple Store veya Google Play Store'dan indirilen uygulamalarda bile zaman zaman ciddi güvenlik açığı içeren uygulamalar olabiliyor.

fu8rlmm90uuqjcncridrfw.webp

Bu tarz uygulamalar ilginizi çekerek sizin verilerinizi çalmak isteyebilir. İçeriği problemli olan bir uygulama sizi hacklemek ve verilerinizi çalmak için harekete geçebilirken bu tarz uygulamalar için uzmanlarda uyarı geldi.

BU UYGULAMALARA DİKKAT

Uzmanlar özellikle belirtilen 5 uygulamayı acil olarak telefondan silinmesi gerektiğini söyledi. İşte o 5 uygulama…

shutterstock-1431658976-zci8.jpg

SUPERVPN

Daha öncede uzmanların merceği altına giren uygulamanın 2020 yılında, silinmesi tavsiye edilmişti. 2023 yılında ise uzmanlar uygulama için "test ettiğimiz en tehlikeli ve güvenilmez ücretsiz VPN'lerden biri" olduğunu ifade etti..

Uzman isimler, söz konusu VPN uygulamasının kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunurken "derhal kaldırılmasını" öneriyor.

www-donanimhaber.webp

NOİZZ

Google Play Store'da 2023 yılına kadar yaklaşık 100 milyon kez indirilmiş olan bu uygulama uygulamanın cihazınızı tehlikeye atabilecek kötü amaçlı yazılımlar içeriyor.

SAHTE CHATGPT UYGULAMALARI

Chat GPT AI botunun büyük popülaritesi bazı kötü amaçlı kod içeren sahte varyantlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Sahte bir ChatGPT uygulaması kısa süre önce birçok kullanıcının bilgisayarına kötü amaçlı yazılım ekledi.

rjy9c7puleaiqkfmvcka1g.webp

Bu sebeple, hem Google Play Store'da hem de App Store'da bulunabilen Open AI'nin sahte ChatGPT uygulamalarına dikkat etmek gerekiyor.

BURÇ YORUMLARI

Birçok burç uygulaması basit ve eğlenceli olarak gözükse de, içerisinde kötü niyetli yazılımlar barındırabiliyor.

Android için Essential Horoscope örneğinde, bu varsayım Google Play'de binlerce kez indirme ile sonuçlanırken, McAfee uzmanları daha sonra uygulamanın "Xamalicious" adlı kötü amaçlı yazılım içerdiğini keşfettiklerini aktardı.

oukfyplogkq7g8kpgafska.webp

Bu zararlı yazılım, virüs bulaşmış cihazlarda kendini gizliyor. Daha sonrasında ise, virüs bulaşan telefonu kullanan kişilerin rızası olmadan hileli eylemler gerçekleştirebiliyor.

UC WEB TARAYICISI

Sadece Android’te bulunan söz konusu tarayıcı geliştiricisi UCWeb aracılığıyla Çinli şirket Alibaba'ya ait olduğu biliniyor. Ancak, siber güvenlik uzmanları, Shefinds'in açıkladığı gibi, uygulama veri aktarımlarını yeterince korumadığını öne sürüyor.

8ktm4arcbugo2p8nbyx7xa.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.