Ünlü telefon devi efsane modelleriyle geri dönüyor! Bir döneme damga vurmuştu

Ünlü telefon devi efsane modelleriyle geri dönüyor! Bir döneme damga vurmuştu
Nokia'nın 3 ikonik telefon modeli yeni halleriyle geri dönüyor.

HMD Global, 2000'li yılların başından 2010'lu yıllara kadar döneme damga vuran klasik Nokia modellerini temel alan üç yeni retro esintili cep telefonunu duyurdu.

Nokia 6310, Nokia 5310 ve Nokia 230, sırasıyla 2001, 2007 ve 2015 yıllarında piyasaya sürülen efsanevi telefonların modern versiyonları olarak biliniyor.

HMD'nin resmi web sitesinde yayınlanan teknik özelliklere göre, bu cihazlar, çağın gereksinimlerine uyum sağlamak için güncellenmiş ve modernize edilmiş.

Ancak, henüz fiyatlandırma veya çıkış tarihleri net değil. Web sitesinde yer alan bilgilere göre, telefonlarda Call of Duty Mobile oynamak veya Instagram'da gezinmek mümkün olmayacak.

Nokia, telefonların basit özelliklerinin kullanımını kolaylaştırarak ve sosyal medya gibi dijital aktivitelerden uzaklaşmayı teşvik ederek bir tür "dijital detoks" sağladığını belirtiyor.

Bu telefonlar, düşük özellikli kameralara, dokunmatik olmayan ekranlara, müzik ve video uygulamalarına erişim olmamasına ve modern telefonlarda bulunan diğer birçok özellikten yoksun olmalarına rağmen kullanıcılar için uygun bir seçenek sunuyor.

Diğer yandan, HMD, klasik Nokia tasarımlarını canlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda geçen yıl piyasaya sürülen Nokia 130 ve 150'nin güncellenmiş versiyonlarına ek olarak, 2021'de tanıtılan ve 2024 versiyonundan daha küçük bir bataryaya sahip olan yeniden tasarlanmış bir 6310'u da piyasaya sürdü.

Her üç telefon da benzer özelliklere sahip ve benzer donanımları kullanıyor. Telefonlar, 2,8 inç QVGA IPS ekrana ve 27 güne kadar bekleme süresine sahip çıkarılabilir bir 1.450mAh bataryaya sahip. İç kısımda ise 8MB RAM ile çalışan Unisoc 6531F çip ve microSD kart ile 32GB'a kadar genişletilebilen 16MB dahili depolama alanı bulunuyor.

Üç telefon arasındaki temel farklar tasarım ve birkaç küçük donanım değişikliği. Nokia 230 2MP kameraya sahipken, diğer iki telefon 0.3MP arka kameraya sahip.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.