Atilla Yeşilada ‘para geliyor’ diyerek açıkladı ‘Ona yatırım yapan kazancına kazanç katacak’

Atilla Yeşilada ‘para geliyor’ diyerek açıkladı ‘Ona yatırım yapan kazancına kazanç katacak’
Atilla Yeşilada, çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye'ye para geleceğinin belirterek kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak son zamanda borsada yaşanan artış ise dolar ve altına dönen yatırımcıları tedirgin etti. Pek çok uzman isim ise Merkez Bankası’nın politikaları ile borsadaki yükseliş hakkında kritik açıklamalarda bulunuyor.

dolar-2141.webp

YEŞİLADA: TÜRKİYE’YE GELECEK

Onlardan biri ünlü ekonomist Atilla Yeşilada oldu. Yeşilada, Para politikasının çok daha sıkılaştırılması, ek kısıntılar ve belki de kamu harcamalarının belediyeler de dahil bir miktar daha rasyonel hale getirilebileceğinin altını çizerken, “Yapısal reformlar Mehmet Şimşek tarafından bahsediliyor. Bunlar yapılabilir mi, çok zor. Ama özellikle seçim zaferinden sonra Mehmet Şimşek'in görevden alınmayacağı ve ekonomik istikrar programının devam edeceği algısının yüzde 100'e varması. Uzun zamandır sağ kenarda bekleyen yabancı sermayenin Türkiye'ye geleceğini, bunun da Türkiye'nin ekonomik programını yönetmesini kolaylaştıracağını düşünüyorum. Örneğin TCMB rezervleri zaten bayramdan önceki hafta artmaya başlamıştı, biraz daha artarsa yerli de yavaş yavaş dövizden TL'ye dönmeye başlar” dedi.

fransiz-bankadan-yil-sonu-icin-dolar-tl-tahmini-1041531-5.jpg

“ENFLASYON YÜZDE 20 VEYA 30’LARA DÜŞEBİLİR”

Merkez Bankası’nın para politikasındaki programın çok acılı olduğunu belirten Yeşilada, “En az 6 ay, en iyimser ihtimalde. Eğer bütün koşullar lehimize çalışırsa, ama muhtemelen bir yıl kadar, fakir daha da fakirleşiyor, bunun için de daha az tüketeceksin. Ama işte şimdi Nisan ayındayız, gelecek sene bahar geldiğinde artık enflasyonun tek hane düşmese bile yüzde 20 veya 30'lara düştüğünü görebiliriz. Bunlar yaşanabilir alım gücümüzün sona erdiğini ve belki de biraz ekonominin büyümeye başladığını görürüz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.