Mert Başaran yatırımcılara ‘sakın yapmayın’ diyerek uyardı ‘Paranızın yarısı toz duman olacak’

Mert Başaran yatırımcılara ‘sakın yapmayın’ diyerek uyardı ‘Paranızın yarısı toz duman olacak’
Ünlü ekonomist Mert Başaran, borsaya yeni giren yatırımcılara kritik açıklamada bulundu.

Bazı yatırımcı elindeki parayı değerlendirmeye çalışırken, olan paranın yarısını kaybedebiliyor. Bu konuda uzman isimlerde küçük yatırımcıyı uyarıyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, borsaya yeni giren yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Borsa 10 bin kapısına dayandı. Bu yükseliş ise yatırımcıları da etkiledi. Bazı yatırımcılar ise borsadaki yükseliş sebebiyle borsaya geçmeye başladı. Ancak bilgisi olmayan pek çok küçük yatırımcı ise parasının yarısını kaybedebiliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara kritik uyarılarda bulunarak, ‘sakın yapmayın’ dedi.

dolar-tl.webp

“BÜTÜN PARANIZIN YARISINI KAYBEDİYORSUNUZ”

Hayat boyu biriktirilen parayla internette duyulan haberlere inanıp ‘bu yatırım uçacakmış, kaçacakmış’ diye kolay para kazanma peşinde koşulmaması konusunda Başaran, yatırımcıları uyardı. Sosyal medyada son dönemde gruplar kurulduğunu söyleyen Başaran, “Hatta hisseler pazarlanıyor. Örneğin, hisse 2 lirayken 40'a çıkıyor. 40'tan sonra siz inanıyorsunuz, alıyorsunuz, sonra 45, 50'ye gidiyor, kazandığınızı sanıyorsunuz. Ancak siz gidip 40’dan aldıktan sonra yarın 20 liraya düşüyor, bütün paranızın yarısını kaybediyorsunuz. Önümüzdeki dönemde bu hiç bilmeyenler kesinlikle ve kesinlikle bu dediğim şekilde hisse senedi almasın” dedi.

bist100.jpg

İKİ YÖNTEM VAR

Başaran, yatırımcılara iki tane yöntem olduğunu belirterek, “Birincisi, bireysel emeklilikte uzun vadeli düşünüyorlarsa. İkincisi, eğer borsanın çıkacağını düşünüyorsanız, bireysel emeklilikte hisse ağırlıklı fonlar ya da Türkiye'de büyük şirketlerin büyük bankalarının, İş Bankası Akbank, Yapı Kredi, Koç, Sabancı ve BİST 30 endeks fonu gibi böyle iyi fonları alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.