Bu ürünün bir kilogramı et fiyatlarını ikiye katladı Tezgahlara dokunanın eli yanıyor

Bu ürünün bir kilogramı et fiyatlarını ikiye katladı Tezgahlara dokunanın eli yanıyor
Dünyadaki üretiminin yüzde 85'inin gerçekleştiği ilimizde çiftçiler yeni sezon hazırlıklarına başlarken, bu meyve serbest piyasada et fiyatlarını ikiye katlayarak bin TL’yi gördü.

Malatya kayısısının fiyatı, serbest piyasada kırmızı et fiyatlarını ikiye katlayarak bin TL’yi aştı. Kuru kayısı fiyatlarında kısmi bir artış olduğunu belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ham madde fiyatları ile işletme giderlerinin bir araya gelmesinin ardından market fiyatlarında önemli bir fark olduğunu ifade etti. Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85’inin gerçekleştiği Malatya’da çiftçiler yeni sezon hazırlıklarına başlarken, kilogramı 180 ila 200 TL arasında alıcı bulan kuru kayısı, serbest piyasada et fiyatlarını ikiye katlayarak bin TL’yi geçti.

aw155038-03.jpg

“MARKETLERDE 800 İLA BİN TL’YE SATIŞ FİYATLARI GÖRÜYORUZ”
Bazı AVM ve marketlerde bir kilogram kuru kayısı fiyatının 800 ila 1000 TL’den satışına sunulduğunu vurgulayan ve denetim yapılması gerektiğini belirten Özcan, "Kuru kayısı fiyatları, bazı alışveriş merkezleri ve marketlerde bir kilogram için 800 ila 1000 TL arasında satışa sunuluyor. Bu durum tüketicileri zor durumda bırakıyor ve market fiyatlarının yüksekliği nedeniyle üründen mahrum kalmalarına yol açıyor. Bu noktada daha sıkı bir denetim ihtiyacı ortaya çıkıyor. Türkiye genelinde tarladaki fiyatlar ile marketteki raf fiyatları arasındaki büyük farkların gözden geçirilerek hem üreticinin hem de tüketicinin zarar gördüğü bu durumun düzeltilmesi gerekiyor. Ağustos ayında ham fiyatlar sadece yüzde 20 arttı ve yetkili kurulların sağlıklı düzenlemelerle bu duruma müdahale etmesi önemlidir. Aksi takdirde bu durum enflasyona olumsuz bir şekilde yansıyabilir." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.