Breaking Bad karakterleri ölümsüzleşecek

Breaking Bad karakterleri ölümsüzleşecek
ABD'nin New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde çekilen popüler dizi olan Breaking Bad’in iki ana karakterini onurlandırmak için, yetkililer bronz heykeller dikmeyi planlıyor.

The Guardian’ın haberine göre; Albuquerque, Breaking Bad''den Walter White ve Jesse Pinkman''ın heykellerini dikecek.

Kahramanı Walter White ve yardımcısı Jesse Pinkman''ı tasvir eden heykeller, 2019 yılında gösterinin yaratıcısı Vince Gilligan tarafından Albuquerque''ye “bir şeyler geri vermenin” bir yolu olarak düşünülmüş.

OTOBÜSLER DOLUSU TURUSTİ ÇEKİLMESİ UMULUYOR

Better Call Saul adlı spin-off dizisinin de yaratıcısı olan Gilligan, heykelleri Sony Pictures Television ile birlikte bağışladı ve hem gösteriler hem de ilgili film El Camino için ayar görevi gören Albuquerque''ye "otobüsler dolusu turisti" çekmelerini umuyor.

HERKES OLUMLU KARŞILAMADI

Ancak heykellerinin dikilmesini herkes olumlu karşılamadı. Twitter''da kullanıcılar, kötü şöhretli bir uyuşturucu kaçakçılığı geçmişine ve yüksek ölümcül doz aşımı oranlarına sahip bir şehirde işlerini korumak için cinayet işleyen kurgusal uyuşturucu satıcılarının anısına heykeller dikme kararını eleştirdiler.

Twitter''da bir kullanıcı , "Yoğun uyuşturucu bağımlılığı ve uyuşturucu sorunlarıyla bilinen bir şehirde uyuşturucu satıcısı, bağımlısı ve katili olan karakterlerin onuruna heykeller dikiyorlar" diye yazdı.

BAZILARI EĞLENCELİ OLDUĞUNU BELİRTTİ

Başka bir kullanıcı, gösterinin "muhteşem performansları” olmasına rağmen, "böyle sevilen yapımcılarının bu övgüyü almasının hala eğlenceli olduğunu" söyledi.

29 TEMMUZ’DA SERGİLENECEK

Heykeltıraş Trevor Grove tarafından yapılan heykeller, 29 Temmuz''da Albuquerque kongre merkezinde sergilenmesi planlanıyor. Törene katılması planlananlar arasında Belediye Başkanı Tim Keller, dizinin iki ana oyuncusu olan Gilligan - White''ı canlandıran Bryan Cranston ve Pinkman''ı oynayan Aaron Paul - ve baş yapımcı Peter Gould yer alıyor.

TURİST ZİYARETLERİ ARTIYOR

Eyalet turizm departmanı New Mexico True''dan alınan verilere, göre turizmin 2011''den sonra çok sayıda Breaking Bad turlarında bazı yerlerin ziyaretinin arttığını gösteriliyor. Giancarlo Esposito tarafından canlandırılan düşman Gus Fring''in sahibi olduğu fast-food restoranı da çok sayıda kişinin gittiği belirtiliyor.

BREAKİNG BAD DİZİSİNİN KONUSU

Vince Gilligan tarafından tasarlanan, 2008-2013 yılları arasında yayınlanan Breaking Bad dizisi 50 yaşında lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), oto yıkamada ek iş yaparken bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için uyuşturcu kullanan muhitleri bilen eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte uyuşturucu üretmeye başlar. Walter White’ın bu işe girmesi herkesin geleceğini etkileyecektir. Walter White’ın inanılmaz dönüşümünün en iyi şekilde anlatıldığı dizi, tarihte en iyi dizilerden biri olarak kabul ediliyor. Toplam 10 Emmy ödülü ve 48 adaylık daha kazandı. Dizinin finalini 10 milyondan fazla kişi izledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.