Boşanmaların Gölgelerinde Kaybolan Çocuklar: Psikolojik Travmanın Derinliklerine Yolculuk

Günümüzde boşanma davalarındaki artış dikkat çekiyor. 2022 yılında 180 bin 954 çift boşandı. Bu boşanmalardan 180 bin 592 çocuk ise velayete verildi.

2023 yılının verileri gelmese de son iki yıl boyunca artışın sürdüğü görülüyor. Bu yılda ekonomik sorunlar neticesinde bu sayı katlanarak artacak. Asıl konuya gelelim. Neden boşanma davalarını gündeme aldım? Çünkü, boşanma nedenlerinden dolayı 180 bin 592 etkilenmiş. Psikolojik açısında verimli bir çocukluk yaşayamayacak.

Peki boşanacaksınız neden evlendiniz? Bu zamanlarda bir tutku hemen evleniyorlar. Ardından boşanıyorlar. Ya bir de çocuk yapıp boşanmak. Neden yaptınız? Asıl şunu kendinize sorun benden anne olur mu ya da baba olur mu? Güvenmeden evlenmeyiniz! Veyahut geçim derdi ise çocuk yapmayın çok basit…

Şahit olduğum bir olayı anlatacağım. Bir anne küçük çocuğuna ‘Al bunu götür’ diyebilir mi veyahut ‘Bana bağırma’ diyebilir mi? Çocuk artık korkudan hemen ağlıyor. Çocuğun neden ağladığı umurunda değil. Son olarak bir anne çocuğunu kapı önüne bırakıyor. Anne olamayacaksınız veyahut bir baba olamazsanız? Evlenmeyin…

Çocuklar bundan etkileniyor. Büyüdüğü zaman ise psikolojik olarak etkiliyor. O çocuk büyüdüğünde aynı şiddeti oğluna uygulasa ne olacak. İşte bunun vebali anne ve baba olamayanlar olacak.

Sorunun çözümü kendinize güvenmeden evlenmeyin… Bunları önceden görün. Anne ve baba adayları söylediklerimi kulaklarınızın kenarına not edin. Anne ve baba olmayı hissettiğinizde evlenin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları