Boğaz ağrısına kesin çözüm! Boğaz ağrısı nasıl geçer?

Boğaz ağrısına kesin çözüm!  Boğaz ağrısı nasıl geçer?
Kış ayları viral boğaz enfeksiyonlarını da beraberinde getirebiliyor. Pratik ve doğal yöntemlerle evde boğaz ağrısını geçirecek ya da boğaz enfeksiyonlarına önlem olarak hazırlanabilecek tarifler haberimizde...

Boğaz ağrısı özellikle kış aylarında Grip, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları gibi enfeksiyonlar nedeniyle sıkça karşılaşılan durumlardan biridir. Aynı zamanda Soğuk hava, kuru hava, duman veya tahriş edici kimyasallara maruz kalmak, boğazın şişmesine neden olabilecek unsurlar arasında yer almaktadır. Evde uygulayacağınız bu tariflerle ilaca başvurmadan boğaz ağrısını geçirebilirsiniz.

DOĞAL PASTİL YAPIMI

4 adet mandalina
4 adet portakal
1 adet limon
1 tatlı kaşığı Zerdeçal
1 tatlı kaşığı Zencefil
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Tarçın
Kıvam için;
1 tatlı kaşığı nişasta


Yapılışı: Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırın, isteğe göre içine bir miktar bal da koyabilirsiniz. Ardından sıkma torpmasıyla yağlı kağıt üzerine pastil şeklini vererek

ADAÇAYI TÜKETİN
Şifa dolu yapısıyla adaçayı tüketmek de boğaz ağrınızı hafifleterek geçmesine yardımcı olacaktır.

2-3 adaçayı yaprağı (kurutulmuş veya taze)
1 su bardağı kaynar su
bal, limon, şeker gibi tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz.

Adaçayı alternatif tıp biliminde genellikle kan şekerinin düzenlenmesi, iltihap ile mücadele etmek, ağız sağlığının desteklenmesi, solunum yolu enfeksiyonunun tedavi edilmesi için kullanılır. Bunun yanısıra baş ağrısını iyileştirmek, stresi düzeyini azaltmak gibi birçok olumlu etkisi mevcuttur. Uzmanlar günlük 2 bardaktan fazla adaçayı tüketimini önermemektedir. Ayrıca başka bir bitkiçayıyla birlikte tüketilmemesi gerektiği de tıbbi kaynaklarda belirtilmektedir. Hamilelik döneminde de içilmemesi gerektiği vurgulanmaktadır.

SİRKELİ SU İLE GARGARA

Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ve sirke ekleyerek gargara yapın. Sirke mikrop öldürücü birleşenleri nedeniyle boğazınızı rahatlacak enfeksiyon oluşumunu engelleyecektir.

C VİTAMİNİ AĞIRLIKLI BESLENİN

C vitamini, vücut için önemli bir antioksidan vitamindir ve bağışıklık sistemini destekler. Brokoli içeren bir çorba tüketebilirsiniz.C vitamini içeriği yüksek olan sebzelerden biridir. Mandalina, portakal ve kivi gibi meyvelerin tüketimine de ağırlık verebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.