Meğerse çok faydalıymış! Yeşil soğanın faydaları neler?

Meğerse çok faydalıymış! Yeşil soğanın faydaları neler?
Yemeklerin vazgeçilmez sebzelerinden biri de soğandır. Neredeyse her yemeğin içerisinde yer alan bu şifa deposu sebzenin bir türü olan yeşil soğan salatalarla birlikte ve kısır gibi yemeklerin içerisinde yer alır. Uzman görüşleriyle yeşil soğanın faydaları haberimizde..

Meğerse çok faydalıymış! Yeşil soğanın faydaları neler?

Kore Doğal Tıp Kaynakları Enstitüsü’nün 2011 yılında yaptığı bir çalışma, soğan özütünün kötü kolesterol, total kolesterol ve trigliserid gibi birçok kalp hastalığı risk faktörünü azalttığını ortaya koymuştur. Bilimsel çalışmalar ışığında yeşil soğanın bağışıklık sistemini destekleyen hücrelerin seviyesini ve aktivitesini arttırdığı görülmüştür. Peki yeşil soğan zayıflatır mı?

ea982f4fec172f9bf939c90dd3c39530-large.jpg

YEŞİL SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?

LİF BAKIMINDAN ZENGİN

Yeşil soğan içerisinde yüksek K vitamini sebebiyle kemiklerinizi korur, kan pıhtılaşmasını sağlar. Lifli yapısı sayesinde diyetisyenlerinde tüketimini önerdiği sebzeler arasında yer almaktadır.Kalorisi düşüktür, günlük lif ihtiyacının yüzde 10’nu karşıladığı ve kabızlık sorununa çözüm olduğu bilinmektedir.

af9025a26874a540d96d606aec78c377-large.jpg



TAM BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR

Antioksidan deposu olarak bilinen yeşil soğan aynı zamanda sindirim sistemi sorunlarının çözümünde de etkilidir. Uzmanlar şişkinlik sorununa karşı ölçülü miktarda yeşil soğan tüketiminin fayda sağlayacağını dile getirmektedir. Öte yandan probiyotik bakımından zengin yapısı nedeniyle bağırsak sağlığınız için önem taşır. Bağırsaklardaki zararlı bakterileri öldürürken faydalı bakterileri arttırdığı bilinmektedir.

KANSIZLIK SORUNUNA İYİ GELİR

Taze soğanın içerdiği demir oranıyla, demir eksikliğine bağlı olarak gelişen kansızlığa iyi gelir. Kansızlığa bağlı olarak ortaya çıkan enerji kaybı, stres ve uyku hali sorunlarını ortadan kaldırdığı bilinmektedir.

YEŞİL SOĞANIN ZARARLARI NELERDİR?

Basur kanamalarını arttırabileceği gerekçesiyle basur hastalarının tüketmemesi uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Öte yandan, taze soğan ve kuru soğanda bulunan kükürt aşırı tüketimde zehirleyebilir. Bu sebeple ölçülü tüketilmesi gerekmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.