Bir anda yüzlerce kişinin borcu silindi 'Saatlerce tek tek hesaplandı

Bir anda yüzlerce kişinin borcu silindi 'Saatlerce tek tek hesaplandı
5 hayırsever 186 bin lira değerindeki veresiye defterindeki borçları sildi.

Bolu'da, Sağlık Mahallesinde faaliyet gösteren bir fırın dükkanında yaklaşık 6-7 yıllık bir süreye yayılan veresiye defteri, 5 hayırseverin desteği ve iş yeri sahibinin yardımseverliğiyle 186 bin lira değerindeki borçtan kurtarıldı. Bu yardım, yaklaşık 600 vatandaşın borç yükünden kurtulmasını sağladı.

aw179324-02.jpgHayırsever Mahmut Alan, fırın dükkanındaki eski veresiye defterini fark edince iş yeri sahibi Şeref Yüksel ile bir araya geldi. Alan, defterdeki borçların kapatılması için yardım etmek istediğini belirtti ve bu amaçla 5 esnafı da harekete geçirdi. Şeref Yüksel ile yapılan görüşmenin ardından, 186 bin liralık borç 50 bin lira karşılığında kapatıldı.

aw179324-03.jpgYardımın ardındaki fikir ve niyeti açıklayan Şeref Yüksel, "Çam sakızı çoban armağanı" diyerek yardım etmeyi ve veresiye defterini devretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yüksel, bu yardımın ardından alacak verecek olmadığını ve ihtiyaç sahiplerine veresiye vermeye devam edeceklerini ifade etti.

aw179324-04.jpgMahmut Alan ise 9 yıldır ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini ve bu yardımları para toplamadan ve araya para koymadan gerçekleştirdiklerini vurguladı. Yaklaşık 600 bin TL'lik bir yardım kampanyası düzenlediklerini ve bu yardımların doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.

aw179324-06.jpgAlan ayrıca, veresiye defterini öğrendikten sonra Şeref Yüksel ile bir araya gelerek 5 esnafın katkısıyla 50 bin lira topladıklarını ve bu sayede 500-600 kişinin borç yükünden kurtulduğunu belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.