Binlerce askerini geri çağırdı 'İsrail ordusunun bir kısmı Gazze'den çekiyor'

Binlerce askerini geri çağırdı 'İsrail ordusunun bir kısmı Gazze'den çekiyor'
İsrail-Hamas Savaşının başlamasından bu yana İsrail ordusu ilk kez binlerce askerini Gazze Şeridi'nden çekiyor. Konuya ilişkin İsrail Başbakanı Netanyahu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bir süredir İsrail-Hamas Savaşı devam ediyor ve savaşın başlamasından bu zamana kadar bir ilk gerçekleşecek. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden ilk kez binlerce askerini çekiyor.

İsrail ordusu, en az iki tugaydan yedek askerlerin evlerine gönderileceğini ve üç tugayın da eğitim sebebi ile geri çağrılacağını ifade etti. İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, yedek askerlerin bazılarının önümüzdeki sene içinde tekrar göreve çağrılabileceğini belirterek bazı askerlerin evlerine gönderilmesinin 'savaşın sona erdiği anlamına gelmediğini' açıkladı. Diğer taraftan bu adım ile İsrail'in daha fazla asker kaybetmeyi göze alamadığı olarak yorumlandı.

İsrail ordusu, askerlerin geri çekilmesiyle ilgili şu açıklamada bulundu: "Bu kararın ekonomik yükleri de önemli ölçü de hafifleteceğini" belirtilerek, bu savaşın İsrail ekonomisinde ağırlaşan etkisine işaret etti.

Gazze'de İsrail ordusunun bir kısmının kuzeyden çekildiği bildirildi. Ancak, çatışmaların yoğun olduğu güneydeki bölgelerde hala şiddetli saldırılar sürüyor.

İsrail, ABD'nin saldırılarını yavaşlatması yönünde baskı altındaydı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde de geri çekilme haberi verilmiş oldu.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kenti ve orta kesimlerinde ise şiddetli çatışmalar sürüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Savaş, hedefleri gerçekleşene kadar birkaç ay daha sürecek. Zaferin gerçekleşmesine biraz daha zaman ihtiyacı var. Gazze’nin tehdit oluşturmamasını garanti altına almak istiyoruz.”

Ayrıca Netanyahu, İsrail ordusunun Hamas üyesi 8 bin silahlı kişiyi öldürdüğünü öne sürerek, hükümetin esir takası ihtimali gördüğünü belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.