Otomotiv devinden flaş karar '150 bin aracını geri çağırıyor'

Otomotiv devinden flaş karar '150 bin aracını geri çağırıyor'
Ünlü otomobil üreticisi Mercedes-Benz 150 binden fazla aracını geri çağırıyor.

Mercedes-Benz ve Chrysler, güvenlik endişeleri nedeniyle 150 binden fazla aracı geri çağırıyor. Bu, Mart ayı itibarıyla otomobil üreticileri tarafından pazardan geri çağrılan araç sayısı 1 milyonu aştı.

Stuttgart, Almanya merkezli otomobil üreticisi Mercedes, yolcu koltuğunun altındaki 48 volt zayıf bir topraklama bağlantısı nedeniyle 116 bin 20 aracını geri çağırdı. Bu hatanın, kablo aşırı ısınmasına ve olası yangınlara yol açabileceği belirtildi.

Mercedes-Benz lança nova gama de modelos AMG no Brasil por até R$ 1.279.900

Mercedes, bu hatanın kazaya veya yaralanmalara yol açmadığını belirtti. Geri çağrılan araçlar arasında 2019-2024 model yıllarına ait AMG GLE53, AMG GLE63 S, AMG GLS63, GLE350, GLE450, GLE580, GLS450, GLS580 ve GLS600 modelleri yer alıyor.

Bayiler, 22 Mart'ta müşterilere bilgi verirken, araç sahipleri ise 14 Mayıs'a kadar bilgilendirilecekler. Chrysler, ABD'de sürücü tarafı hava yastıklarının açılamama riski nedeniyle 38 bin 100'den fazla aracı geri çağırıyor. Bu geri çağrı, direksiyon kolonu kontrol modülündeki bir hatadan kaynaklanıyor.

Apple Music ve Mercedes-Benz, büyüleyici Uzamsal Ses özelliğini dünyanın her yerindeki sürücülerin kullanımına sunuyor - Apple (TR)

Ayrıca, Michigan merkezli şirket, 11 bin civarında yedek direksiyon kolonu kontrol modülünü de geri çağırıyor. Geri çağrılan modeller arasında 2023-2024 yılları arasındaki Ram, Jeep ve Chrysler modelleri bulunuyor.

Araç sahipleri 3 Mayıs'ta bilgilendirilecek ve yetkili bayiler ücretsiz olarak parçaları inceleyip gerektiğinde değiştirecek. Bu yıl başından bu yana, Chrysler 663 bin'den fazla, Mercedes ise 281 bin aracı geri çağırdı.

Bu geri çağırmalar, otomobil endüstrisindeki güvenlik ve kalite kontrol standartlarının önemini vurgulamaktadır. Geri çağırmalar, hem üreticilerin hem de tüketicilerin güvenliği açısından hayati bir rol oynamaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.