Beyoğlu Nisanı’nın ikincisi Ressam Devrim Erbil’in oldu

Beyoğlu Nisanı’nın ikincisi Ressam Devrim Erbil’in oldu
Beyoğlu Belediyesi tarafından ilki Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler’e verilen Beyoğlu Nişanı’nın ikincisi Ressam Devrim Erbil’e verildi.

HÜSEYİN HÜSNÜ MEMECAN / Dokuz Sütun

Ünlü Ressam Devrim Erbil’in “İstanbul- Şiirsel Bir Yorum” resim sergisi Beyoğlu’nda sanatseverlerle buluştu. Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ünlü Ressam Devrim Erbil, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Başkan Demircan Devrim Erbil ile birlikte sergiyi gezerek eserleri inceledi. Serginin açılışında Beyoğlu Belediye Meclisinin aldığı karar ile Ünlü ressam Devrim Erbil’e Türk resim sanatına yaptığı katkılardan dolayı “Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı” verildi. Erbil’e “Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı” nı Başkan Demircan takdim etti. “Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı” nın ilki ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’e verilmişti. Devrim Erbil’in şiirsel bir yorumla anlattığı İstanbul soyutlamalarının yer aldığı “İstanbul- Şiirsel Bir Yorum” resim sergisinde katılımcılara sergide yer alan resimlerin bulunduğu kitap hediye edildi.Sergi 30 Kasım 2017’ye kadar ziyaret edilebilecek.

n KÜLTÜR MİRASIMIZI

YAŞATIYOR

Demircan serginin açılışında yaptığı konuşmasında, Devrim Erbil’in resimlerinden çok etkilendiğini belirterek, “Ara Güler çektiği fotoğraflar ile nasıl tarihi mirası korudu ise Devrim Erbil hocamız da resimleri ile kültür mirasımızı yaşatıyor. İnsana ve insanlığa sunulan her büyük katkı Beyoğlu’nun baş tacıdır. Bu katkının sahibi nadir insanlar, Beyoğlu için bir şeref nişanıdır. Beyoğlu onlarla var ve onlarla birlikte yaşar.” dedi. Başkan Demircan, “Her hali bir başka güzel İstanbul’un en güzel resimlerini hafızalarımıza kazıyan Devrim Erbil Bey, yarına eşsiz bir miras bıraktı. Bugünün İstanbul’unu merak edenler aradıklarını onun resimlerinde bulacaklar. Beyoğlu Belediye meclisimizin kararıyla, usta elleriyle renk renk İstanbul’u resmeden Devrim Erbil Bey’e, bize ve insanlığa kazandırdığı eşsiz eserler anısına, Beyoğlu Nişanını takdim etmekten onur duyarım” ifadelerini kullandı.

n İSTANBUL’UN SANAT MERKEZİ

Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı’nın kendisine yeni bir heyecan kattığını dile getiren ressam Devrim Erbil ise, “Ahmet Misbah Bey ve ekibi sanatın kalbi olan Beyoğlu’nda çok güzel şeyler yapıyorlar. Ben bunu her zaman söyledim ve söylemeye de devam edeceğim. Çünkü İstanbul sanatın merkezi, Beyoğlu da İstanbul’un sanat merkezidir. Beyoğlu Belediyesinin verdiği bu ödül beni onurlandırdı, çok mutlu oldum. Yeni bir enerji ile daha birçok iş yapacağım. Kendimi artık daha çok enerjik hissediyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.