Emekliler için yeni kanun teklifi Bayram ikramiyeleri en az asgari ücret kadar olsun

Emekliler için yeni kanun teklifi Bayram ikramiyeleri en az asgari ücret kadar olsun
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere yapılan 3 bin liralık bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirterek yeni bir kanun teklifinde bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli vatandaşlara ödenen bayram ikramiyelerinin mevcut ekonomik şartlar altında yetersiz kaldığını ifade ederek, Kurban Bayramı'nda emeklilerin mali sıkıntı yaşamadan bayramı idrak edebilmeleri ve kurban alım gücüne kavuşabilmeleri amacıyla ikramiye miktarının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Gürer, bayram ikramiyesi tutarının asgari ücret tutarında olması için kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

ojmh-002.jpg

Gürer, yaptığı açıklamada, "Emeklilerimiz, özellikle dini bayramlarda ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmelerini sağlayacak düzeyde olmalıdır.3 bin TL'lik ikramiye, en düşük emekli aylığının 10 bin TL olduğu ve ekonomik krizin giderek derinleştiği şu günlerde birçok emekli vatandaşımızın kurban almasını imkansız kılmaktadır. Bu durumda en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ila 15 bin TL arasında olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiye tutarının revize edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir" dedi.

erken-emeklilik.gif

Sunulan kanun teklifiyle emeklilerin bayram süresince maddi yüklerini hafifletmek ve ekonomik krizin getirdiği ağır koşullar altında biraz olsun rahatlamalarını sağlamak amaçlandı. Gürer, ikramiye miktarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının, emekliler için bayram sürecini daha rahat geçirmelerine olanak tanıyacağını ve toplumsal refahın artırılmasına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.