Benzin ve motorine beklenmedik zam 'Tüm sürücüleri yıkacak haber'

Benzin ve motorine beklenmedik zam 'Tüm sürücüleri yıkacak haber'
Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle, ABD'li yatırım bankasının yaptığı bir tahmin üzerine, akaryakıt fiyatlarının yeniden yükselebileceğini öngörüldü.

Enerji piyasalarındaki uzun süreli kesinti büyük etkiye neden oldu. Petrol araştırma başkanı Daan Struyven, Yemen'deki Husi isyancıların tetiklediği aksaklıkların Hürmüz Boğazı'nı da etkilemesi durumunda küresel ham petrol fiyatlarının iki katına çıkabileceğini belirtti.

Kızıldeniz üzerinden gemi taşımacılığı Gazze'de İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların büyümesi nedeniyle Husiler tarafından ablukaya alındı. Bununla beraber kargolara saldırılar da devam ediyor.

AKARYAKIT FİYATLARA NE KADAR ZAM GELEBİLİR?

Goldman Sachs'ın açıkladığı tahminlerine göre, akaryakıt bazında önemli bir artış yaşanacak. Benzinin litre fiyatı 39-40, motorinin litre fiyatı ise 45-46 liraya kadar çıkabileceği açıklandı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı hesaplanıyor ve günlük dolar kuru dikkate alınıyor.

Belirli bir fiyat değişim aralığında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ortaya çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.