Belediye kaynaklarıyla paralı köpek besleyen… Barış Yarkadaş açıklamaları ile kimi hedef aldı

Belediye kaynaklarıyla paralı köpek besleyen… Barış Yarkadaş açıklamaları ile kimi hedef aldı
Barış Yarkadaş, İstanbul için yapılan ‘kent uzlaşısı’ konusunda çarpıcı iddialarda bulundu. Yarkadaş, belediye kaynakları ile paralı köpek besleyen çok sayıda siyasetçi olduğunu ifade etti. Bu açıklamalar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu mu kastettiği sorusunu akıllara getirdi.

Barış Yarkadaş, ‘Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık’ programında, İstanbul’da CHP ile DEM arasında neler olduğunu açıkladı. Yarkadaş, iki parti arasındaki perde arkasındaki gelişmeleri aktardı.

“İmamoğlu'nun İstanbul seçimini kazanması için DEM Parti'nin seçmeninin oyuna ihtiyacı var, neredeyse hepsine ihtiyacı var. Çünkü İmamoğlu'nun en büyük handikapı CHP seçmeninin önemli bir kısmının isteksiz ve kırgın halde olması” açıklamasını yapan Yarkadaş, ifadelerinin bir bölümünde dikkat çeken cümleler söyledi.

"Daha önce, CHP ve DEM Parti arasında kent uzlaşısında 21 belediye meclis üyesinin CHP'nin listelerinden gireceğini açıkladım. Yemediğimiz hakaret kalmadı. Troller saldırıya geçti. Bir sürü şeyler söylendi. Ancak bugün ortaya ne çıktı? Böyle bir anlaşma yapmış CHP” diyen Yarkadaş, kendisine yöneltilen ‘Kim o troller?’ sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Ya çok var. Artık herkesin trollü var. Belediye kaynakları ile paralı köpek besleyen çok siyasetçi mevcut.” CHP ile DEM Parti’nin ‘kent uzlaşısına’ dair iddiaların konuşulduğu anda Yarkadaş’ın yaptığı bu çıkış, ‘O siyasetçi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mu?’ sorusunu akıllara getirdi.

Yarkadaş’ın CHP ile DEM Parti arasındaki yaşanan durumlara dair açıklamaları ise şöyle:

"Erdoğan Aktaş, şu an DEM Parti'ye dışarıdan baktığında bütün gibi görünüyor. Ama içine girdiğinde parçaların olduğunu görüyorsun. CHP'de yaşanan dağınıklık, taraflar vs. daha ağır bir yarılma halinde DEM Parti'de yaşandığını çok yakından görüyorum."

“DEM PARTİ İSTANBUL’DA İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA”

"Salı günü Pınar’ın programında, Dem Parti’nin liste krizini dakika dakika takip ettik. İzleyenler vardır. Listeyi İl Seçim Kurulu’na yetiştirdiler mi, yetiştiremediler mi? Meselesinin daha arka boyutu ve farklı tartışmaları da var. DEM Parti şu anda İstanbul’da ikiye bölünmüş durumda. Bir kesimi Ekrem İmamoğlu’na destek verme yanlısı, diğer kesimi ise hiçbir şekilde Ekrem İmamoğlu’na destek vermeme taraftarı.

Salı günü listenin İl Seçim Kurulu’na geç götürülmesi, erken götürülmesi, teslim edilmesi veya edilmemesi, aslında bu dağınık yapıyı bir anda ortalığa döktü. Biz salı günü ne gördük? Dem Parti’nin içindeki kliklerin çatışmasını ve kavgasını gördük. Bu çatışma öyle bir hale geldi ki Dem Parti’nin bir kısım yöneticisi İstanbul’da 39 ilçede aday çıkartma yanlısı iken bir kısmı ‘Hayır kardeşim sadece 15-16 ilçede çıkartalım yanlısı’ ve hala şu muamma 39 ilçede mi çıkaracaklardı yoksa şu an İl Seçim Kurulu’na teslim ettikleri sadece 15-16 ilçede mi? Bunu niye anlatıyorum? Bunu anlamadan CHP ile DEM Parti arasında bir seçim iş birliği var mı yok mu sorusuna cevap veremeyiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.