BDDK'dan iki banka hakkında flaş karar Resmi Gazete'de yayımlandı

BDDK'dan iki banka hakkında flaş karar Resmi Gazete'de yayımlandı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun Adabank ile Türkiye Emlak Katılım Bankası hakkında verdiği kararlar Resmi Gazete'ye girdi.

BDDK, aldığı karar ile mevduat bankası Adabanak'a katılım bankası izni verdi. BDDK, Türkiye Emlak Katılım Bankası'na ise banka kartı ve kredi kartı çıkarma izni verdi. İki banka hakkındaki BDDK kararları ayrı ayır maddeler halinde 28 Kasım 2023 sayılı Resmi Gazete'de yer aldı.

ADABANK'A İLİŞKİN BDDK KARARI

ADABANK kararı Resim Gazete'de şu şekilde yer aldı:

"Mevduat bankası olarak faaliyet gösteren Adabank A.Ş'nin katılım bankası olarak niteliğinin değiştirilmesi talebinin değerlendirilmesi sonucunda "katılım fonu kabulü" ile "finansal kiralama işlemleri" konusunda faaliyette bulunma izninin verilmesine ve "mevduat kabulü" izninin iptal edilmesine karar verildi."

TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI KARARI

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na ilişkin karar Resmi Gazete'de şu şekilde yer aldı:

Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş'ye 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 35. maddesinin birinci fıkrası çerçevesinde alınması planlanan destek hizmetlerine ilişkin hükümlerin saklı kalması ve kredi kartı ürünlerinin ana bankacılık sistemlerine entegrasyonu ile kredi kartı ürününün sunulmasından kaynaklanabilecek konu hakkında ortaya çıkabilecek diğer teknolojik riskler ve müşteri şikayetleri hususunda azami hassasiyet gösterilmesi koşuluyla banka kartı ve kredi kartı sistemi kurma, bu sisteme göre kart çıkartma , üye işyeri anlaşmaları yapmasına ilişkin olarak, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 4. maddesi ve Banka Kartları ve Kredi Kartları hakkında yönetmeliğin 11. maddesinin ikinci fıkrasınca izin verilmesine karar verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.