Bayram ikramiyelerinin galibi Mehmet Şimşek oldu

Üç haftadan beri emekli gündeminde olan bayram ikramiyeleri ne kadar olacağı tartışması seyyanen zammın yerini almıştı. Sonunda emekli bayram ikramiyeleri belli oldu. İkramiyenin kazananı Mehmet Şimşek oldu.

Milyonlarca emeklinin maaşının belirlenmesinin ardından gözler bayram ikramiyesindeki artış oranına çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklinin bayram ikramiyesinde bir artışın olacağını belirtti.

Bayram ikramiyelerinde Ankara kulislerinde konuşulan rakam yüzde 50 oranında zam yapılıp 3 bin TL olması yönündeydi. Fakat en düşük maaşları açlık sınırının altında olan emeklilerin ise bir 5 bin TL ikramiye beklentisi de vardı.

Ancak bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram ikramiyelerine yüzde 50 artış yapıldığını açıkladı. 2 bin TL olan bayram ikramiyeleri artış ile beraber 3 bin TL seviyesine geldi.

Emekliler ise bayram ikramiyelerine sosyal medyada tepkilerine devam ediyor. Şimdi emeklinin tek umudu seçim öncesi bir seyyanen zam gelecek mi? sorusuna çevrilecek. Bana göre tepkiler büyük olacağı için yapılacağı yönünde, ancak ekonomik yönetim buna izin vermeyeceğini bugünkü bayram ikramiyelerinde gördük.

Mehmet Şimşek, ekonomiyi düzeltmek adına sürdürdüğü politika emekli maaşlarını artırmaya göz açtırmıyor. Çünkü parasal sıkılaştırma mesajı ve enflasyonu düşürmek adına bunun yapılması gerekiyor. Emeklilere her verilecek maddi eklenti hükümet kasasını etkileyecek. Bu yüzden bol keseden rakamlar ekonomiyi derinden etkiler.

Son olarak bugünkü bayram ikramiyelerinin galibi açık ara Mehmet Şimşek oldu. Emekli, artık çalışmak zorunda kalacak. Çünkü bu sıkılaştırma onları derinden etkileyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları