Bakan Yumaklı açıkladı Bu yıl 3'e yükseltildi

Bakan Yumaklı açıkladı Bu yıl 3'e yükseltildi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, her yıl rutin olarak uygulanan aşı sayısının bu yıl ilk kez 3'e çıkartıldığını belirtti.

Şap hastalığı, çift tırnaklı hayvanlarda görülen ve canlı hayvan ticaretini ve hayvansal üretimi olumsuz yönde etkileyen bir bulaşıcı hastalıktır. Bu hastalığın yayılmasını önlemek için, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvanlara yılda iki doz şap aşısı uygulanmaktadır. Ancak, geçtiğimiz yıl ülkemizde ilk defa ortaya çıkan SAT-2 virüsü, mevcut aşıların etkinliğini azaltmıştır. Bu nedenle, Bakanlık, Şap Enstitüsü'nün bu virüse karşı geliştirdiği yeni bir aşıyı hayvanlara uygulamaya başlamıştır. Bu yıl ilk kez, hayvanlara yılda üç doz şap aşısı yapılacaktır. Bakan İbrahim Yumaklı, bu önlemin hem hayvan sağlığını hem de hayvancılık sektörünü korumak için gerekli olduğunu belirtmiştir.

"BASKIN AŞILAMA PROGRAMI"NDA AŞILAR ÜCRETSİZ

Yumaklı, "Yeni aşılama programı başlatıyoruz. Geçmiş yıllarda rutin olarak 2 doz uyguladığımız aşı sayısını bu yıl 3'e çıkardık. İlk aşı dozunu Baskın Aşılama Programı'nda 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasından uygulayacağız. Bakanlığımıza bağlı Şap Enstitümüz tarafından üretilecek 250 milyon lira maliyetli aşıların kullanılacağı bu aşılama programımız kapsamında üreticilerimizden aşı bedeli alınmayacak" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.