Bakan Bolat açıkladı 'O şehirlere düşük faizli kredi verilecek'

Bakan Bolat açıkladı 'O şehirlere düşük faizli kredi verilecek'
Bakan Bolat o şehirlere düşük faizli kredi desteği verileceğini kendi sosyal medya hesabından açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'daki esnaf ve sanatkarlar için 400 milyon liralık yeni finansman desteği sağlayacaklarını duyurdu.

Bakan Bolat, bu desteğin yüzde 26 finansman maliyetiyle 6 ayda bir geri ödemeli, toplam 5 yıl vadeli olacağını belirtirken, "Bu uygun şartlı finansman desteğinin esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerini merkez alan depremin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Bolat, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bakan, 11 ili etkileyen depremin yaklaşık 110 milyar dolara mal olduğunu ve hükümetin depremden etkilenen şehirleri ayağa kaldırmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. Bolat, tarihin en büyük enkaz kaldırma ve yeniden imar operasyonunu gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanının, yeni hükümetin kurulmasının ardından deprem bölgelerinin yeniden inşası ve imarı konusuna öncelik verilmesi talimatı verdiğini ifade eden Bolat, "Bu noktada bir yıl geçmesine rağmen, şehirlerimizin yaralarını hızla sarmaya başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

omer-bolat.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.