Bakan Koca 'Türkiye'de görülmedi' demişti: Eris varyantında ilk vaka Türkiye'de görüldü

Bakan Koca 'Türkiye'de görülmedi' demişti: Eris varyantında ilk vaka Türkiye'de görüldü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eris varyantının Türkiye'de görülmediğini açıklamıştı. Ancak Gazeteci Altan Sancar, sosyal medya hesabından Eris varyantına yakalandığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kovid-19'un Eris varyantının Türkiye'de görülmediğini söylemişti.
Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Gazeteci Altan Sancar, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Eris varyantına ailecek yakalandığını duyurdu.

virussd.jpg

Sancar'ın paylaşımının ardından Fahrettin Koca'nın Eris varyantına ilişkin açıklamaları gündeme geldi.

virusssk.jpg

Bakan Koca, Eris varyantına ilişkin Türkiye'de henüz görülmediğini ve Omicron'dan daha yüksek bir etkiye sahip olmadığını belirterek, "Vatandaşımız müsterih olsun eski günlere dönmek söz konusu değil" demişti.

virusqq.jpg

Gazeteci Altan Sancar ise X hesabından yaptığı paylaşımda Eris varyantına ailecek yakalandıklarını belirterek yeni varyantın etkisiyle ilgili olarak, "İlk yakalandığımız ve aşısız olduğumuz dönem kadar ağır geçiyor" ifadelerini kullandı.

virussv.jpg

Sancar'ın paylaşımı şöyle:

Covid-19’un her varyantına yakalanmış biri olarak, Eris’i boş geçemezdim. Aile boyu yakalandık, ilk yakalandığımız ve aşısız olduğumuz dönem kadar ağır geçiyor. CRP değerini yükseltecek kadar ağır geçiyor. Geçti, gitti sandığımız koronavirüs hala aramızda yayılmaya devam ediyor.

altan.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.