Dünyaca ünlü oyuncuya iki tecavüz suçundan ömür boyu hapis cezası verildi! En az 30 yıl yatacak

Dünyaca ünlü oyuncuya iki tecavüz suçundan ömür boyu hapis cezası verildi! En az 30 yıl yatacak
ABD’li aktör Danny Masterson (47), iki kadına tecavüz etme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ABD'de görülen davada mahkeme 'That 70s Show' programının yıldızı Danny Masterson'ı iki kadına cinsel saldırı suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. 47 yaşındaki Masterson cezasının açıklanmasının ardından tutuklandı. Masterson, bu cezanın en az 30 yılını yatacak.

Masterson daha önce de yargılanmış fakat 2022'de jüri hakkında bir karar verememişti. Bunun üzerine yapılan yeniden yargılama sonucu Mayıs 2022'de suçlu bulunmuştu. Masterson cezasının açıklanmasının ardından tutuklandı. Yargılama sonucu Masterson'un bu kadınlardan ikisine tecavüz ettiğine hükmedildi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Duruşma boyunca konuşmayan Masterson, cezası açıklandığında ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığındaysa eşi Bijou Phillips ile birlikte gözyaşlarına hakim olamadı.

Aktör Danny Masterson'a tecavüz suçundan ömür boyu hapis - Son Dakika Magazin Haberleri | N-Life

3 KADIN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

2001-03 yılları arasında ününün zirvesinde olan Masterson hakkında üç kadın şikayetçi olmuştu. Kadınlar, cinsel saldırıya maruz kalmadan önce kendilerine uyuşturucu madde verildiğini söylemişti. Dün görülen duruşma sırasında konuşan kadınlardan biri, "Keşke onu daha erken polise şikayet edebilseydim" dedi. Reusters ajansının aktardığına göre bir diğer kadın ise "Seni affediyorum. Artık hastalığının yükünü taşımam gerekmiyor" diye konuştu.

That '70s Show' star Danny Masterson guilty of 2 counts of rape in retrial : NPR

BBC'ye konuşan iki kadının avukatı Alison Anderson "Bu kadınlar cesurca başlarına gelenleri anlattı ve iki ayrı yargılama sürecine doğrudan katıldı" dedi ve ekledi: "Engellemelere ve tehditlere rağmen bu acımasız cinsel saldırganın cezasını çekmesini sağladılar." Masterson'a yönelik suçlamalar ilk olarak 2017'deki #MeToo hareketi sırasında ortaya çıkmıştı. Suçlamaları reddeden Masterson ise cinsel ilişkilerin rızaya dayalı olduğunu söylemişti.

Başlatılan soruşturmada savcılar, Scientology Kilisesi'nden yetkililerin tecavüze uğrayan kadınlardan birine şikayetçi olması durumunda kiliseden atılacağını söyleyerek 400 bin dolar ödeme içeren bir gizlilik anlaşması imzalamaya zorladığını öne sürüyordu.

Aktör Danny Masterson'a cinsel istismar suçundan ömür boyu hapis

ABD'li Aktör Danny Masterson Ömür Boyu Hapse Mahkum Edildi - Son Dakika

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.