Bakan Işıkhan'dan gece yarısı asgari ücret 3600 ek gösterge ve 5 bin lira ikramiye açıklaması

Bakan Işıkhan'dan gece yarısı asgari ücret 3600 ek gösterge ve 5 bin lira ikramiye açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bütçe görüşmeleri sırasında asgari ücret, memur zammı ve 3600 ek gösterge hakkında da açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz." dedi.

Asgari ücret konusunda ise Bakan Işıkhan "Asgari ücretli çalışanlarımızı enflasyon karşısında koruma ilkemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz." diyen Işıkhan "2022 yılında asgari ücreti reel olarak 3 katına çıkardık. Asgari ücret tespit komisyonumuz 11 Aralık'ta çalışmaya başladı. Çıkacak sonucun herkesin mutabık kaldığı bir ücret olmasını temenni ediyoruz. Çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma politikamızı kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu

EMEKLİNİN 5 BİN LİRALIK İKRAMİYESİ İÇİN TARİH VERDİ

5 bin liralık emekli ikramiyesinin ne zaman yatacağı konusunda da tarih veren Bakan Işıkhan "Çalışan emeklilerimiz için 5 bin lira verilmesine ilişkin kanun teklifi Meclis’te kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde çalışmalarımızı tamamladık." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.