Bağcılar’da semt pazarları taşınıyor

Bağcılar’da semt pazarları taşınıyor
Bağcılar Belediyesi’nin düzenli olarak yaptığı esnaf buluşmaları 15 Temmuz Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

SATILMIŞ DAYIOĞLU / Dokuz Sütun

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı toplantıda bir araya gelen değişik sektörlerden esnafın sorunları dinlenip onlara çözüm arandı. Mahalle esnafı en büyük sıkıntılarının cumartesi ve pazartesi olmak üzere haftanın iki günü kurulan semt pazarları olduğunu belirtti. Bir esnaf, “Pazarcılar, kurdukları pazarlarını akşam kaldırmıyorlar. Saat 22.00’ye kadar sürdürüyorlar. Bu durum hem bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor hem de vatandaş sesten rahatsız oluyor” dedi.

n BU SENE SON

Başka bir esnaf da “Pazarcıların çoğu tezgahlarının arasında boşluk bırakmıyor böyle olunca da vatandaşlar dükkanımıza gelemiyor. Ayrıca çektikleri çadırlarla da işyerimizin önü tamamen kapanıyor. Böyle olunca biz de gün boyunca iş yapamıyoruz” dedi. Söz alan esnaflardan biri ise “Pazar başlarında gençler toplanıyor. Aileler de korktukları için çocuklarını sakız almaya bile göndermiyorlar” şeklinde şikayetini bildirdi. Şikayetleri dikkatlice dinleyen Başkan Çağırıcı, iki tarafı da mutlu edecek bir çözüm sundu. “Pazar bu sene son inşallah. Önümüzdeki yıl burada Pazar göremeyeceksiniz. Artık sokakta Pazar kalmayacak. Semt pazarlarını otopark olarak da kullanılabilecek katlı pazar alanlarına taşıyoruz. Böylece vatandaş sokağında ne güvenlik endişesi yaşayacak ne de sesten gürültüden rahatsız olacak. Esnafımız da ticaretini daha rahat yapacak” dedi.

n BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Başkan Çağırıcı sözlerini şöyle tamamladı “Bağcılar’ın bugünlere gelmesindeki en büyük unsurlardan biri de bu tür toplantılarımız istişarelerimiz. Bağcılar’ı Bağcılar’da yaşayan hemşehrilerimizle birlikte yönetmeye devam ediyoruz.” Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Belediyemiz örnek belediyelerden birisi çok güzel çalışıyor. Sadece toplantılarda değil her zaman dinlemek isterim. Telefonum vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat açık. Randevuya gerek kalmadan Kaymakamlıkta olduğum sürece sizi dinlemekten memnun olacağımı ifade ediyorum” dedi. AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise, “Bu toplantılar güzel bir gelenek. İstişareyle sorunları karşılıklı paylaşmak ve çözüm bulmak güzel oluyor. Yönetime katılım dedikleri şey bu olsa gerek. Sorunların yerinde çözüm bulması. Bu tür toplantıların amacını gerçekleştirdiğini görmek de bizim için mutluluk” diye konuştu. Esnaf buluşmasına İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, 15 Temmuz Mahallesi Muhtarı Orhan Demir ve mahalle esnafı katıldı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.