Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor

Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da Türk bakanlara kapanan kapıların, teröristlere sonuna kadar açıldığını belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor." dedi.

Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evet Platformu" tarafından Valilik yanında düzenlenen "Giresun Buluşması"nda halka hitap etti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bedenimiz uzaklarda olsa da ruhumuz hep Karadeniz'in güzelliklerinin özlemiyle yanıp tutuşuyor. Ülke olarak bu kadar güzelliği bir araya toplayınca başımızın belalardan ne yazık eksik olmadığını da görüyoruz. Bin yıllık, 500 yıllık, böyle bir tarihe sahip millet, şüphesiz ki geleceğe çok daha farklı, çok daha emin adımlarla yürüyor. Her fırsatta birçok gayrimeşru hesaplar önümüze konuyor. Gezi olaylarını gördük, yaşadık ama tutturamadılar. Niye? Bu millet asildi. 15 Temmuz'u biliyorsunuz, yine tutturamadılar. Niye? Bu millet bir başka kükredi.

Duvarlara ne yazdılar? 'Zulüm 1453'te başladı.' diye yazdılar. Bu kadar açık konuşamayanlar da 'kem' diyerek, 'küm' diyerek milletimizin bu topraklardaki varlığından duydukları rahatsızlığı ifade ediyorlar. Güya demokrasinin, eşitliğin, çoğulculuğun kalesi Avrupa Birliği liderlerinin son Roma zirvesinde, Vatikan'da yaptıklarını gördünüz değil mi? Sizin Vatikan'da ne işiniz var? Vatikan, Avrupa Birliği üyesi mi? Sizin içinizde Protestan da Ortodoks da ateist de var. Vatikan Katolik, ne işiniz var orada? Tek millet, gittiler Papa'nın karşısında ip gibi dizilip Papa'nın bazı nasihatini dinlediler sonra da ülkelerine gidip uygulamaya geçirdiler."

"Avrupa'nın geleceğini 5 milyon kardeşimiz şekillendirecek"

Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Belçika, Avusturya ve daha birçok Avrupa ülkesinin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması süreciyle ilgili takındıkları tavra dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"İşte bugün bütün Avrupa dergilerinde bu kardeşinize saldırıyorlar. Ben ne yaptım bunlara? Benimle alıp veremedikleri ne? İsviçre Parlamentosu'nun önünde dev bir pankart asmışlar, şakağıma da silahı dayamışlar. Ne diyorlar? 'Erdoğan'ı öldürün'. Siz kimsiniz? Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Biz kaza ve kadere iman ederek çıktık. Mukadder olan ölüm bizi bir gün gelip bulacak. Bizim derdimiz yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da Türk bakanlara kapanan kapıların, teröristlere sonuna kadar açıldığını belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar Avrupa'nın yüzündeki makyaj dökülüyor. Altındaki o faşist, ırkçı, yabancı karşıtı, İslam düşmanı bir yüz, kendini göstermeye başlıyor. Artık bunlar, İslam karşıtı olduklarını göstermeye başladılar. Müslümanlara tahammülleri yok, ne yapsalar boş. Avrupa'nın geleceğini Türkiye'den giderek oraya yerleşmiş 5 milyon kardeşimiz şekillendirecek." dedi.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.