Atama bekleyen öğretmenler Ankara'da sokağa indi

Atama bekleyen öğretmenler Ankara'da sokağa indi
Ankara Ulus Meydanı'nda toplanan öğretmenler atama taleplerini dile getirmek için eylem düzenlendi.

Ankara Ulus Meydanı'nda toplanan atama bekleyen öğretmenler seslerini hükümete duyurmak üzere eylem düzenledi. 'Mülakatsız 100 bin öğretmen ataması' sloganı ile yola çıkan atanamayan öğretmenler uzun mesai saatleri boyunca çalışmalarına rağmen geçinemediklerini dile getirdiler.

ogretmenler1.jpg

Erzincan’dan Ankara'ya gelen bir ücretli öğretmenin ise "14 saat derse giriyorum, alacağım para ayda 7 bin 500 TL" demesi yürek burktu. Sınava girmesinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen herhangi bir atama takvimi açıklanmadığını belirten ücretli öğretmen 12 saatten fazla mesai verdiği halde eline geçen paranın 7 bin 500 lira olduğunu, sigortasının ise yarım yattığını dile getirdi. Atama bekleyen öğretmen devletin ihtiyaç duyulan öğretmen açığını ücretli öğretmen yolu ile değil KPSS puanlarına göre atama yaparak karşılaması gerektiğini söyledi,

"ŞU ÖNLÜKLERİMİZ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA"

Eyleme önlüğü ile katılan başka bir atanamayan öğretmen ise uzun süredir çalışıp çabalayıp hiçbir şey elde edemediklerini söyleyerek "Şu önlüklerimiz şu an çürümüş durumda. Gerçekten şimdiye kadar verdiğimiz emeklerin karşılığını artık almak istiyoruz. Lütfen diyoruz" diyerek tek istediklerinin mülakatsız 100 bin atama olduğunu söyledi.

ogretmenler2.jpg

'EŞİM 3 SENEDİR 80’İN ÜSTÜNDE PUAN ALIYOR AMA ATANAMIYOR'

Öğretmen eşi ile birlikte eyleme gelen başka bir vatandaş ise Milli Eğitim Bakanı üç defadır söz verdiğini Ekimde kontenjan açıklanacak’ dendiğini ama hiçbir gelişme olmadığını söyledi. Yüksek puan öğretmenlerin üç dönemdir evlerinde beklediğini belirten vatandaş "Öğretmen eşiyim. Eşim 80 puan aldı, 3 senedir üst üste 80’in üstünde puan alıyor ama bir türlü atanamıyor. İki tane çocuğumuzla buradayız" diye konuştu.

EYLEME DESTEK VEREN KÜRŞAD ZORLU: KARDEŞLERİMİZİN YERİ BURASI DEĞİL SINIFLAR

Atanamayan öğretmenlerin düzenlediği eyleme destek veren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise kısa bir konuşma yaparak öğretmenlerin yerinin meydanlar değil okul sınıfları olduğunu söyledi. Eyleme katılan öğretmenlerin arasında her siyasi görüşten vatandaşların olduğunu belirten Zorlu hepsinin isteğinin aynı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükümet yetkililerine seslenen Zorlu "Bu öğretmen kardeşlerimizin yeri burası değil. Onların yeri sınıflar, sıralar ve evlatlarımızın yanı olmalı." diye konuştu.

Aileleri ile birlikte yüz binleri bulan mağdur vatandaşların her gün bu problemle yüzleştiğini belirten Zorlu, her hafta kabineden çıkacak bir açıklamayı beklediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı'nın mülakat konusundaki ‘Kanunda mecburen olduğu için bu uygulamayı devam ettiriyoruz.’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Zorlu bu konuda TBMM’de kanun teklifi verdiğini ancak teklifin Meclis Başkanlığı’nda beklediğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.